PROMO: IZBORI 2021. – MIRELA RELKOVIĆ, KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU NOVE GRADIŠKE: “Budite i vi najbolja Nova Gradiška”

Datum objave: 11. 5. 2021. | Kategorija: Promo

NOVA GRADIŠKA – Iako je, posljednjih godina, u nacionalnu arenu ušetalo nekoliko hrabrih i snažnih žena, politika je, budimo iskreni, posebno u lokalnim okvirima, još uvijek dominantno “muški teren”. Tu paradigmu na predstojećim će izborima, zajedno sa svojom Nezavisnom listom, pokušati promijeniti Mirela Relković, uvjerena kako je Nova Gradiška spremna za prvu gradonačelnicu u svojoj povijesti.

Uz manje ili više jaka imena velikih političkih stranaka, ove će lokalne izbore u svim sredinama, čini se, obilježiti i nezavisni kandidati. Jedna od njih je i Mirela Relković, kandidatkinja za čelnu funkciju Grada Nova Gradiška, dokazana poduzetnica, dugogodišnja vlasnica knjigovodstvenog servisa iza koje je i kraće političko iskustvo na funkciji zamjenice gradonačelnika. Na lokalne izbore u svibnju Mirela, zajedno s Nezavisnom listom građana, izlazi pod sloganom “Budite i vi Najbolja Nova Gradiška”, uvjerena kako je njen rodni grad spreman za prvu gradonačelnicu u svojoj povijesti.

Iako je iza vas određeno političko iskustvo, sugrađani vas prije svega percipiraju kao poduzetnicu. Zašto se se odlučili okušati na lokalnim izborima i što nudite biračima?
Iako odluka nije došla preko noći, čini mi se kako sam u ovom trenutku života, za tako nešto i više nego sposobna i motivirana. Osim toga, svi koji me poznaju, znaju i kako imam i želje i volje da iznesem i puno više nego li ta pozicija traži, baš kao i pregršt dobrih ideja i planova koje u svakom trenutku, gdje god me život odnese, nosim sa sobom, baš kao i svoju Novu Gradišku, čiji glas pronosim diljem Hrvatske i koja zaslužuje puno bolje od ovoga što nam se trenutno nudi. Uvjerena kako je došlo vrijeme za prvu gradonačelnicu u povijesti Grada, od birača tražim da mi se pridruže sa svojim idejama i da zajedno budemo najbolja Nova Gradiška.

Vaš primjer, ali i brojni drugi u lokalnim sredinama, potvrđuju kako će ove izbore obilježiti upravo nezavisni kanidati. Što mislite zašto je tome tako?
Moramo shvatiti kako je došlo vrijeme nekih novih politika u kojima će male stranke nestati sa scene, a dvije velike-vodeće, morati pronaći način kako transformirati svoje vodstvo. U takvoj situaciji otvara se prostor za nezavisne kandidate koji, dobro upoznati s problemima vlastite sredine, mogu biračima ponuditi kvalitetna rješenja, upravo onakva kakva im i trebaju, jer biti gradonačelnik znači i “ući u cipele” svake od skupine stanovništva, kao i osjetiti različite potrebe svakoga od nas .

Iza vas je i određeno političko iskustvo na mjestu zamjenice gradonačelnika. Koliko vam je ono pomoglo i što ste iz njega naučili?
Iako mi je to vrijeme donijelo ponešto iskustva, prije svega u smislu spoznaje kako funkcionira finacijski sustav Grada, od tada je prošlo već više od pet godina i danas sam neka sasvim druga osoba, baš kao što su i vremena potpuno drugačija. U svemu tome pomogla je i pandemija koja me je naučila i da se ne treba bojati eksperimentirati, iskušavati nove ideje i nove modele. Na tom sam tragu, zajedno s našim ugostiteljima, pokrenula inicijativu o organizaciji prvog tuluma za mlade našega grada, dakako, u strogo kontroliranim uvjetima, s ciljem pomoći onima koji su financijski najviše pogođeni, ali i svima ostalima, jer ljudi su društvena bića i itekako, željni događanja i druženja.

Uz gradonačelničke ambicije, želja vam je, zajedno s ljudima okupljenima na Nezavisnoj listi, mijenjati stvari i kroz rad Gradskog vijeća. Tko su “vaši” potencijalni gradski vijećnici i koje teme planirate apostrofirati?
Riječ je o ljudima različitih godina, iskustava i karaktera, ali i velikom broju žena koje nam se, na moje iznenađenje, i dalje svakodnevno žele pridružiti. Među njima, svakako bih željela istaknuti Romanu Paurić, kandidatkinju za moju zamjenicu, zaposlenicu financijske institucije koja se bavi spriječavanjem pranja novca i financiranja terorizma, što pokazuje da smo se osigurali sa svih strana. Koliko god bili međusobno različiti raduje me da smo se u jednom svi složili a to to je transparentan proračun kao i potreba da čim prije pripremimo sve naše građane za 2023.godinu i ulazak Hrvatske u Euro zonu. Veliki naglasak stavili smo i na iskoristivost eu fondova uz čiju bi pomoć uredili gradska stambena naselja, prije svega Urije i Jug, jer ona su i prvo što vide gosti i posjetitelji našega grada. Želja mi je pretvoriti ih u moderna naselja bez vidljivih ožiljaka zaostalih iz vremena Domovinskog rata. Puno razmišljamo i o stambenom zbrinjavaju mladih, kroz javno privatna partnerstva i mogućnost građenja s parking mjestima i poslovnim prostorima. Stanove bi davali u najam, na deset godina po fiksnoj cijeni, kako bi svi koji se za taj model odluče, znali da će kroz određeno vrijeme imati i mogućnost otkupa. Posebna tema je komunalna i prometna infrastruktura, jer niz je cesta i ulica u našem gradu koje naprosto vape za ekonstrukcijom, a tu je, svakako, i ekologija, obzirom da zaboravljamo koliko su vode naš važan resurs. Zbog svega toga, uvjerena kako možemo i znamo bolje, pozivam sugrađane da mi se pridruže i u nedjelju, 16.svibnja, zaokruže broj 4 i broj 7….i, dolazi vam gradonačelnica!

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn