PROMO: Hotel Grgin dol – Tradicija, iskustvo i pravi ugođaj
POŽEGA – U prelijepom prirodnom ambijentu, u dijelu grada koji se od davnina, prema izvjesnom Grgi, zvao Grgin dol, današnji hotel istog imena omogućava gostima ugodan i kvalitetan smještaj u tri izgrađena paviljona povezana sa recepcijom i restoranom. Neposredna blizina središta grada, a u isti mah i bujno zelenilo podno Požeške gore garancija su da se gost i turist može ugodno odmoriti i bogato pogostiti biranim specijalitetima hotelske kuhinje i velikim izborom kvalitetnih vina požeško-kutjevačkog vinogorja.
Hotel je otvoren svakoga dana od 0-24 h, a zbog svoje kvalitetne lokacije, vlastitog parkirališta i besplatnog bežičnog interneta, posebno je prilagođen poslovnim ljudima i sportašima. Pored redovnih aktivnosti, poslovnih i obiteljskih objeda, stručno osoblje organizira i sve vrste proslava, domjenaka i poslovnih skupova, uz mogućnost cateringa u prostoru klijenta.
Razgovarali smo s Marijanom Pranić, voditeljicom Hotela Grgin dol koja obavlja tu funkciju već 10 godina, a ugostiteljstvom se bavi kako kaže “otkad zna za sebe”.
Hotel vodite cijelo desetljeće, kako je izgledalo to razdoblje?
Bilo je jako zahtjevno voditi hotel. Kada je Požeška dolina preuzela hotel on nije funkcionirao u cijelosti samo su sobe izdavane, a onda smo mi uz veliki trud nastojali vratiti stari sjaj, unaprijediti posao i vratiti restoran u funkciju. U tome smo uspjeli, ali bilo je potrebno puno truda ulaganja i vremena.
Odakle vam sve dolaze gosti i kakve su njihove reakcije?
Gosti dolaze iz cijelog svijeta. Iz Australije, Amerike, čak i iz azijskih zemalja, iz raznih krajeva Europe i domaći gosti. Reakcije gostiju su uvijek pozitivne, pogotovo na gastronomsku ponudu. S hranom svi budu zadovoljni.
Koja sve jela nudite u restoranu?
Nudimo sva domaća i internacionalna jela. Ponudu najviše temeljimo na našoj nacionalnoj kuhinji a takvi su i naši specijaliteti od požeškog odreska, baš ono što je specifično za nas, do riječne ribe smuđa, pastrve, što ljudi obožavaju. Mi smo jedini objekt u gradu koji radi i ona stara pomalo zaboravljena jela iz projekta “Muzej u loncu”. Jedini u gradu možemo posjetiteljima ponuditi nešto autohtono, požeško – odnosno slavonsko. Ljudi su zadovoljni, a uz svako jelo možemo ponuditi i priču o njegovom nastanku kako bi gost znao u čemu uživa. I kada probaju – oduševe se.
Kod vas se organiziraju i brojni događaji?
Organiziramo brojne domjenke, od političkih skupova do svatova, krstitki i karmina. Kapacitet dvorana je 150 sjedećih mjesta a uz terasu to je oko 40 mjesta, uz besplatan parking od 40 do 45 parkirališnih mjesta. U sobama je besplatan bežični internet, klima, kupaonice i sve što je potrebno za smještaj.
Koliko je važno kvalitetno osoblje za dobro funkcioniranje ugostiteljskog objekta?
Kvalitetno osoblje je najpotrebnije. Bez kvalitetnog osoblja nema ničega i savjetovala bih bi svojim kolegama ugostiteljima da što manje mijenjaju osoblje. Čim se krene u nekakve izmjene krenu i problemi. Treba imati stalnu konstrukciju, pa povremeno ako i dođe netko novi to nije problem. Mi imamo stalnu postavu i sve osoblje je kvalificirano i obrazovano za poslove koji se obavljaju.
Što bi poručili čitateljima Slavonskog.hr, zašto da dođu u Hotel Grgin dol?
Zato što smo najbolji i najkvalitetniji u požeško-slavonskoj županiji. Najviše se čudim ljudima što vole sjediti u onoj gradskoj vrevi, a mi imamo prekrasnu terasu u prirodi. Ako čovjek želi popiti kavu i uživati u miru onda je to tu. Gotovo smo u samom centru grada, dvije minute smo od centra, a opet smo tu gdje je oko nas zelenilo i priroda. Ne morate putovati kilometrima kako bi u tome uživali.
http://www.hotel-grgin-dol.hr/
www.facebook.com/grgin.dol?fref=ts
TEKST: T.Milanović FOTO:T.Milanović/Grgin dol