PROMO: GRAD POŽEGA – Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurano redovno školovanje za učenike s teškoćama u razvoju kroz četverogodišnje razdoblje

Datum objave: 13. 8. 2021. | Kategorija: Promo

POŽEGA – Ukupna vrijednost projekta „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – IV. faza“   je 6.342.252,00 kn, Europska unija sufinancirala je projekt s 5.834.871,84 kn bespovratnih sredstava, ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega.

Provedbom četverogodišnjeg projekta „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – IV. faza“ osigurana je podrška pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u 3 OŠ s područja grada Požege uz olakšano praćenje nastavnog programa. Projekt je doprinio poboljšanju obrazovnih mogućnosti učenika s teškoćama u razvoju, uspostavljanju socijalnog kontakta, interakciji, motiviranosti, samostalnosti te svijesti o učenikovim mogućnostima , kao i inkluziji te pripadnosti društvu kao punopravni članovi zajednice.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“.

Nositelj projekta je Grad Požega kao osnivač osnovnih škola Julija Kempfa, Antuna Kanižlića i Dobriša Cesarić koje su partneri u projektu. Ukupna vrijednost projekta je 6.342.252,00 kn, Europska unija sufinancirala je projekt s 5.834.871,84 kn bespovratnih sredstava, ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega.Trajanje projekta je 48 mjeseci.

Zahvaljujući projektu kroz 4 školske godine ostvareni su rezultati: u školskoj godini 2017./2018. pružena je podrška za 36 učenika s teškoćama u razvoju te je zaposleno 35 pomoćnika u nastavi, nastavno na prethodnu u školskoj godini 2018./2019. pružena je podrška za 41 učenika te je zaposleno 36 pomoćnika u nastavi, u školskoj godini 2019./2020. pružena je podrška za 43 učenika s teškoćama u razvoju te je zaposleno 33 pomoćnika u nastavi, u završnoj 2020./2021. školskoj godini obuhvaćenoj projektom pružena je podrška za 45 učenika, projektom je zaposleno 34 pomoćnika u nastavi.

Ciljna skupina projekta su: učenici s teškoćama u razvoju uključeni u osnovnoškolske programe 3 osnovne škole u Požegi, dok je glavni cilj projekta bio olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja.

Kroz četverogodišnji projekt ostvarene su glavne projektne aktivnost, iste se odnose na pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi, te ostale projektne aktivnosti koje se odnose na selekciju i program uvođenja u rad pomoćnika u nastavi, promidžbu i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administraciju.
Veselimo se nastavku ovoga hvale vrijednog projekta.
Više informacija o projektu te projektnim aktivnostima možete pronaći na web stranici projekta: www.peticazadvoje.com.hr

 

 

 

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Grada Požege.

TEKST: Promo       FOTO: Promo

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn