PROMO: GRAD KUTJEVO – Završna konferencija projekta “Zaželi – za bolje sutra”

Datum objave: 12. 10. 2021. | Kategorija: Promo

KUTJEVO – Uspješno proveden projekt Zaželi – za bolje sutra čiji je nositelj Grad Kutjevo zaključen je danas završnom konferencijom. Kroz projekt vrijedan 1.845.600,00 bespovratnih kuna uključeno je 20 žena i 120 krajnjih korisnika.

Projekt “Zaželi za bolje sutra” sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Iznos bespovratnih sredstava od 1.845.600,00 kuna dodijeljen je temeljem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj: UP.02.1.1.13.0176. Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Požega i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega.

 

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a projekt je unaprijedio radni potencijal 20 žena sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem. One su zaposlene kako bi pružale uslugu pomoć i podrške za minimalno 120 krajnjih korisnika. Riječ je o osobama starijim od 65 godina, koji su u nepovoljnom položaju čime se ublažava socijalna isključenost i rizik od siromaštva. Osim pomoći, korisnicima je bio osiguran svaki mjesec i paket higijenskih potrepština te je tijekom projekta podijeljeno više od 1600 takvih paketa.

Na završnoj konferenciji, uz žene sudionice projekta, bili su gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, voditelja projekta Suzana Hora, te predstavnici partnera – iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega Martina Keller, te iz Centra za socijalnu skrb Požega Josipa Kolić te iz Pučkog otvorenog učilišta Obris Jadranka Krmpotić.

Gradonačelnik Budimir izrazio je zadovoljstvo uspješno završenim projektom čija je vrijednost višestruko značajna, i u financijskom i u društvenom segmentu.

“Ponosan sam što je ovaj projekt, koji je Grad Kutjevo provodio sa svojim partnerima, stigao do uspješne završnice. Uvjeren sam kako će Vlada RH i resorno ministarstvo pronaći modele i mogućnosti nastavka ovog programa jer učinci su zaista kvalitetni i dobri. U 18 mjeseci provođenja, 20 žena pronašlo je posao, sigurnu egzistenciju te pružalo kvalitetniji život korisnica. Takav projekt mora se nastaviti, a ponosan sam i na vas žene koje ste predano i odgovorno obavljale svoje obveze. Zahvaljujem i voditeljici projekta gospođi Hora, svim njenim suradnicama na kvalitetnom vođenju projekta i kvalitetnoj komunikaciji. Od projekata koje smo provodili u gradu Kutjevu u zadnjih nekoliko godina, uz vrtić, ovo je sigurno najkvalitetniji, najsadržajniji i najbolji program koji provodimo. Očekujemo sljedeće investicijsko razdoblje, nadajući se da će ovakvi projekti pronaći svoju priliku,”naglasio je gradonačelnik dodajući da će Grad i dalje poticati slične projekte socijalnog karaktera.

Ciljana skupina žena u sklopu projekata završila je i edukacije u POU Obris i stekla zvanja cvjećar, aranžer i voditelj ruralnog turizma te su polaznicama uručene i diplome.

TEKST: S. Pok                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn