PROMO: GLAZBENA RADIONICA NOTA – Mjesto gdje se tajne glazbe otkrivaju kroz igru

Datum objave: 12. 6. 2016. | Kategorija: 034, Promo

DSCN4693

POŽEGA – Želite li na zabavan način otkriti tajne koje čuvaju note, zapjevati u društvu s istomišljenicima, naučiti kako zavladati omiljenim instrumentom? Poznati požeški glazbenik Marijo Kovačević i njegova Glazbena radionica NOTA  u Njemačkoj ulici 8 u Požegi i očekuje vas. Pravo je to mjesto za sve klince i klinceze ali i one u najboljim godinama jer u glazbi, kao i u ljubavi – godine nisu važne i sve su generacije dobrodošle.

Glazbena radionica NOTA djeluje od 2009. godine. Nudi program popularne i klasične glazbe za sve uzraste uz široku lepezu instrumenata – klavir, klavijature, gitara, bubnjevi i udaraljke. Nota ima svoju lijepu priču nastanka. “Dolazimo iz velike glazbene obitelji i glazba nas prati od rođenja.  Alenova, mog najstarijeg brata je bila zamisao pokrenuti glazbenu radionicu koja bi pružala tečajnu nastavu popularne i klasične glazbe u sklopu koje bi polaznici imali mogućnost i zajedničkog muziciranja te izvođenja uvježbanih skladbi na dva koncerta, jedan prije Božića, a drugi za kraj školske godine,” kaže nam Marijo.

Još je veliki Shakespeare rekao kako je glazba hrana ljubavi, a Marijo to potvrđuje. “Glazba je jako značajna za razvoj djeteta jer ima veliku moć i snagu da razveseli ili rastuži. Druženje uz glazbu razvija djetetove socijalne vještine i  motoričke vještine, samopouzdanje i kreativnost. Glazba je svuda oko nas i biti glazbenik od posebnog je značaja jer glazbom možeš utjecati na druge ali i na sebe. No imati talent glazbe traži i vrijeme i žrtvu odricanja, puno vježbanja suočavanja s preprekama što na kraju onim ustrajnima donosi plodove. Ali, ne mora svatko postati svjetski poznati glazbenik. Dovoljno je poznavati čari glazbe jer ona zna učiniti čovjeka da se osjeća vrijednim, i samim tim umanjuje stres…” priča Marijo.

DSCN4695

Kako se željezo kuje dok je vruće, a ljubav prema glazbi gaji od najnježnijih godina u NOTI imaju i Odjel glazbene igraonice za djecu od 3 do 6 godina. Jer, kako kaže Marijo, najljepše se o notama i instrumentima uči kroz igru i pjesmu. Nastava se odvija usporedno sa školom, a kako bi mali polaznici pokazali svoje umijeće, u sklopu programa su dva koncerta na kojima izvode glazbenu točku za roditelje i prijatelje. “Pripremimo jedan koncert za Božić i drugi za kraj školske godine, upisi su također vezani uz početak škole u rujnu,” kaže Marijo. Dodaje kako će uskoro u ponudi imati i mali dječji zbor pod nazivom “Notice”, užitak u zborskom pjevanju pružit će i odraslima, a u ponudi će imati i rođendaonice.

NOTI se možete prudružiti već sada u srpnju kada je planiran ljetni tečaj za sve uzraste te ljetna glazbena radionica za djecu od 3 do 6 godina. Upisi počinju 1. srpnja, a sve informacije možete potražiti na facebook stranici   ili na broj 095/ 373- 4125.

TEKST: S. P.       FOTO: D. P./facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn