PROMO: ENERGETSKA OBNOVA ZGRADE DVD SESVETE – Prostor spreman za vatrogasne i druge društvene potrebe

Datum objave: 07. 5. 2021. | Kategorija: Promo

PLETERNICA/POŽEŠKE SESVETE – “Pleternica se ponosi s 12 vatrogasnih društava na svom području i značajna su bila ulaganja u vatrogastvo vezano uz opremu i kadrove, ali trebamo brinuti i o infrastrukturi koju su davno izgradili naši preci, pa i ovdje u Požeškim Sesvetama. Ovo je stoga poklon za budućnost Grada Pleternice vatrogascima ali i mještanima,” naglasila je gradonačelnica Antonija Jozić.

Pri kraju su radovi na projektu Energetska obnova zgrade DVD Sesvete u Požeškim Sesvetama čiji je nositelj Grad Pleternica. Vrijednost projekta je 465.728,56 kuna, pri čemu je EU sufinanciranje 296.270,14 kuna.Vatrogasni dom koji je već dobio novi, primjereniji izgled u pratnji domaćina, zapovjednika DVD Sesvete Marijana Peraka posjetila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić sa zamjenikom Domagojem Katićem i direktoricom Poduzetničkog centra Pleternica Marijom Šarić.

“Ovo je deveta zgrada od njih devet koje su prošle energetsku obnovu na području Pleternice u prethodnih tri godine. Zgrada DVD Sesvete u koju je uloženo nešto manje od pola milijuna kuna kroz projekt energetske obnove dobila je novu fasadu, stolariju, rasvjetu, peć na pelete i centralno grijanje. U odnosu na ostale projekte ovdje je razlika što će biti postavljeni i paneli za grijanje vode, dakle koristit će se obnovljivi izvori energije.” pojasnila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Vatrogastvo je važan segment na području našeg grada. Pleternica se vrlo ponosi s 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Trudimo se podizati razinu kvalitete vatrogastva, ne samo u operativnom smislu, jer značajna su bila ulaganja u vatrogastvo vezano uz opremu i kadrove, ali trebamo brinuti i o infrastrukturi koju su davno izgradili naši preci, pa i ovdje u Požeškim Sesvetama. Ovo je, stoga, poklon Grada Pleternice za budućnost vatrogascima ali i svim mještanima,” dodala je Jozić.

Energetska obnova DVD Sesvete jedan je u nizu projekata koje provodi Poduzetnički centar Pleternica s Gradom Pleternica, naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Marija Šarić. “U prvom krugu obnovili smo šest zgrada, sada smo na deset i već pripremamo dokumentaciju za idući krug te spremni čekamo natječaje koji su pred nama,” zaključila je.

DVD Sesvete djeluje od 1927. godine, a danas broji više od 35 članova. Svoje zadovoljstvo projektom energetske obnove vatrogasnog doma, ali i zahvalnost svima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji izrazio je zapovjednik DVD Sesvete, Marijan Perak.

“Zahvalni smo Gradu i Poduzetničkom centru Pleternica što su odradili ovaj projekt. To nam je veliki poticaj za daljnji rad jer zgrada je prije obnove bila doista derutna. Ovo je jednostavno fantastično, a naravno, prostor će se koristiti i u druge svrhe jer imamo nekoliko udruga koje planiraju aktivirati svoje djelovanje, a sada će imati i primjerene uvjete,” naglasio je Perak.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn