PROMO: ENERGETSKA OBNOVA – Početna konferencija projekta Energetske obnove zgrade škole u Trenkovu

Datum objave: 09. 3. 2018. | Kategorija: Promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TRENKOVO – Početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Trenkovu održana je jučer u prostorijama škole. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.693.239,64 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 966.483,49 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač škole.

Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika. Na početku konferencije ravnatelj Josip Prološčić pozdravio je nazočne, a nakon njega riječ je uzela direktorica Regionalne razvojne agencije Panora, Senka Horvat. Riječ je o sedmom projektu energetske obnove, od ukupno 12 projekata s područja Požeško-slavonske županije koji su uspješno prijavljeni na Javni poziv „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.3.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Energetska obnova zgrade Osnovne škole Trenkovo obuhvaća povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, izvedbu rampe za invalide kao pomoći za svladavanja visinskih razlika, stručni nadzor građenja, energetski pregled zgrade, izradu izvješća o energetskom pregledu zgrade i energetskog certifikata nakon provedene energetske obnove, promidžbu i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administraciju te aktivnosti stručne podrške Partnera. Partner na ovome projektu je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.693.239,64 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 966.483,49 kn, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač škole. Škola se uz pomoć PANORA-e prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje vlastitih sredstava Korisnika u iznosu do 488.124,84 kn. Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 54,44% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C. Završetak projekta se očekuje do kraja veljače 2019. godine”, pojasnila je Horvat.

Izrada glavnog Projekta energetske obnove financirana je kroz Pilot projekt „Izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, referentne oznake 4c1.1. Ukupna vrijednost Projekta iznosila je 65.700,00 kn, a sufinanciran je od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Požeško-slavonske županije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O važnosti ovog projekta i potrebi energetske obnove škole govori i činjenica da su na konferenciji bili prisutni Dijana Bravić iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ana Bertina Švigir i Tomislav Ilić iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, mnogi ravnatelji osnovnih škola Požeško-slavonske županije te članovi Školskog odbora  OŠ „Vladimir Nazor“ Trenkovo.

cerovacSKOLADOLLJE1

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn