PROMO: ENERGETSKA OBNOVA DVD BUK – Više od stoljeća vatrogasne tradicije uskoro u zgradi za 21. stoljeće

Datum objave: 06. 10. 2020. | Kategorija: Promo

PLETERNICA/BUK – Gradonačelnica Antonija Jozić sa suradnicima obišla je radove na obnovi zgrade Dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk kojima je nastavljen uspješan niz energetskih obnova javnih zgrada na području Pleternice. Ukupna vrijednost projekta je 615 tisuća kuna, od čega je 60 posto sufinancirano sredstvima Europske unije.Uz energetsku obnovu, izvode se i radovi unutarnjeg uređenja kako bi zgrada doista bila na ponos svojim korisnicima.

Podsjetimo, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora prijavljena je i odobrena energetska obnova devet zgrada javnog sektora s područja Grada Pleternice. Vrijednost svih 9 projekata među kojima je i zgrada dobrovoljnog vatrogasnog društva Buk iznosi 5.069.504,09 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn. Provedba svih mjera energetske obnove izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja.

DVD Buk je najstarije vatrogasno društvo nakon DVD-a Pleternica na ovom području, a svi su složni kako će ova obnova biti novi iskorak ne samo za tamošnje vatrogastvo, već i za kvalitetu života cijele zajednice.

“Energetska obnova ovog objekta financirana je sredstvima EU putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva graditeljstva. Osim ovih radova koji su vezani za energetsku obnovu, izvode se i radovi unutarnjeg uređenja, svega što je neophodno kako bi ovaj Dom zablistao u svom najboljem sjaju. Vrijednost radova koja se tiče energetske obnove je preko 600 tisuća kuna i obuhvaća energetsku obnovu, nadzor, energetski pregled i certifikat, sve one elemente koji moraju biti izrađeni u sklopu ovakvog projekta.Vjerujem kako će najveće zadovoljstvo ovime što se događa iskazati vatrogasci, ali i svi mještani,” naglasila je gradonačelnica Jozić.

Zadovoljstvo, ali i zahvalu izrazio je predsjednik DVD Buk Vinko Jušić. “Zahvalni smo gradonačelnici Jozić i Gradu Pleternici što su prepoznali želje i potrebe, ne samo našeg društva već cijele ove zajednice. Jer, vatrogasno društvo sa svojim resursima radi i služi cijelom naselju, pa tako i naša infrastruktura, naš Dom i svi pripadajući objekti služe cijelom mjestu, svim društvima i udrugama te pojedinačnim potrebama naših članova i stanovnika,” rekao je Jušić.

“S ovom obnovom, koja je zasigurno najveća investicija u više od 80 godina od kako je dom izgrađen, dobit ćemo jedan prostor primjeren 21. stoljeću,” naglasio je predsjednik Jušić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn