PROMO: ENERGETSKA OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA BILICE – Ušteda energije i ugodniji prostor za korisnike

Datum objave: 30. 4. 2020. | Kategorija: Promo

PLETERNICA/BILICE – U sklopu sveobuhvatne energetske obnove zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice, u tijeku je provedba projekta „Energetska obnova zgrade Društveni dom Bilice na adresi Bilice br. 20, Pleternica” – KK.04.2.1.04.0739. Ukupna vrijednost projekta je 461.122,20 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt energetske obnove zgrade Društvenog doma Bilice izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradi društvene namjene te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrade dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja EnU, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije C02 u okoliš.

“Energetska obnova društvenog doma u Bilicama obuhvaća, između ostalog, zamjenu stolarije, ugradnju toplinske ovojnice zgrade, kotla na pelete te zamjenu rasvjete. Investicija je to u iznosu preko 400.000 kuna koja se sufinancira sredstvima EU i jedan od deset projekata energetske obnove koji se provode na području našeg grada. EU fondovi ovako dolaze i do manjih naselja u sastavu našeg grada i dokaz su skrbi i ravnomjernog ulaganja na cijelom području, ” rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

“Podsjetimo da smo prošle godine investirali u izgradnju igrališta u Bilicama, postavljena je ograda oko istog, sad se uređuje društveni dom, a najkasnije do proljeća 2021. godine postavit će se ograda oko groblja te rasvjeta na igralištu. Rezultat je to rada ove gradske uprave, ali svakako i aktivnog i konstruktivnog mjesnog odbora na čelu s mladim Tomislavom Ećimovićem.” dodala je gradonačelnica.

„Sigurno svatko od nas ima nekakvu posebnu priču vezanu za zgradu našeg društvenog doma. Ovih dana smo svjedoci njegove velike preobrazbe, a dom bi nakon brojnih nadogradnji posljednjih godina trebao zablistati. Zasigurno možemo biti zadovoljni jer u posljednje 3 godine investicije kontinuirano dolaze u naše mjesto. Jedva čekamo kraj korone i „finiš“ uređenja našega prekrasnog centra“ naglasio je predsjednik MO Bilice Tomislav Ećimović izražavajući zadovoljstvo zbog projekta koji uz financijsku, ima i značajnu društvenu vrijednost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

TEKST: S. P.       FOTO: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn