PROMO: Davor Vlaović, HSS, drugi na listi Narodne koalicije u 5. izbornoj jedinici: Prioritet HSS-a je selo, poljoprivreda i ruralni prostor

Datum objave: 07. 9. 2016. | Kategorija: Promo

n

Davor Vlaović, potpredsjednik HSS-a, predsjednik ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije drugi je na listi broj 13 Narodne koalicije u petoj izbornoj jedinici. Njegova poruka biračima je jasna : “Prioritet HSS-a  je selo, poljoprivreda i ruralni prostor o tomu ćemo govoriti u Hrvatskom saboru i predlagati rješenje za očuvanje zaposlenosti u sektoru poljoprivrede”.

“Hrvatska seljačka stranka čiji sam član i sudjelujem u kreiranju HSS-ovih politika bila je i ostati će čuvar Hrvatskog ruralnog prostora, a to znači stvaranje uvjeta za povećanje zaposlenosti u sektoru poljoprivrede. Obilazeći naše OPG-ove  posljednjih mjeseci detektirao sam probleme našeg prosječnog OPG-ovca. Naši poljoprivredni proizvođači žele postati poduzetnici koji će imati uvjete privređivanja kao i obrtnici i mali poduzetnici, jasno sa specifičnostima koje poljoprivredna proizvodanja sa sobom nosi.  HSS će zahtijevati u Hrvatskom saboru donošenje Zakona o OPG-ima koji će regulirati status proizvođača hrane, čuvara ruralnog prostora i poduzetnika,” kaže Vlaović.

7 (2)-1

Dodaje kako će HSS pokrenuti Izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji mora u prioritet za dodjelu zemlje staviti domicilno obiteljsko gospodarstvo. “Hrvatski OPG-ovci, hrvatski farmeri imaju stočni fond, a nemaju zemlju i zato je njihova proizvodnja preskupa. Farma se mora temeljiti na (samo)održivosti , proizvodnju žitarica finalizirati kroz meso proizvedeno na farmi ili preradi mlijeka na OPG-u. Vasnici svinjogojskih ili govedarskih farmi opterećeni su kreditima koji su rezultat loše provedenih operativnih programa iz 2004., 2005., 2006… HSS će se zalagati za reprogramiranje kredita kako bi naši poljoprivrednici mogli biti konkurentni i proizvoditi hranu dostatnu za hrvatske potrebe. Uspostaviti ćemo „Fond sigurnosti“ koji će pomoći našim OG-ima u slučaju elementarnih nepogoda ,  kako bi poljoprivrednici bili zaštićeni. Smanjenje PDV-a na Hranu  i repromaterijale u poljoprivredi je jedna od ključnih mjera koje ćemo provesti kao i uvođenje nacionalnih mirovina  starije od 65 godina,  one koji su cijeli život radili na poljoprivredi i  čuvali naše selo mi im moramo osigurati starost dostojnu čovjeka,” naglasio je Vlaović.

4 (2)

Ističe kako je prioritet HSS-a selo, poljoprivreda i ruralni prostor. “O tomu ćemo govoriti u Hrvatskom saboru i predlagati rješenje za očuvanje zaposlenosti u sektoru poljoprivrede. Samo siguran posao kojim se stvara dohodak s kojim se može živjeti prehranjivati obitelj može zadržati mladog čovjeka u Hrvatskoj, u  našoj Slavoniji. Pozivam  sve građane Hrvatske da izađu na izbore i ne dopuste  da manjina odlučuje o sudbini većine što se događa posljednjih 25 godina. Na listi Narodne koalicije za V. izbornu jedinicu su hrvatski Branitelji, žene, oni koji imaju provjerljive biografije i radili su za dobrobit sredina u kojima žive i iz kojih dolaze. U Slavoniji  smo se rodili i tu žive naše obitelji. Znamo što je javno dobro, a ono mora biti dostupno svakom građaninu Hrvatske,” poručio je Davor Vlaović, drugi na listi broj 13.

TEKST: promo      FOTO: promo

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn