PROMO – DARKO PULJAŠIĆ, KANDIDAT HDZ-a ZA GRADONAČELNIKA POŽEGE: Imam snažne razloge za vjeru u pobjedu!

Datum objave: 16. 5. 2017. | Kategorija: 034, Promo

darko info

POŽEGA – “Kada vas jednoglasno podržava snažna organizacija i s punim vam povjerenjem ponude takvu odgovornost, to se mora prihvatiti i staviti se iskreno  u službu – ne samo mojih stranačkih kolega, već svih građana grada Požege,”rekao je Darko Puljašić, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Požege.

Vaša kandidatura za gradonačelnika za mnoge je bila logična nakon uspjeha ostvarenog u vidu preferencijalnih glasova na izborima za Hrvatski sabor, no za neke je bila i iznenađenje. Kako to komentirate?
Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Požege jednoglasno je donio tu odluku. Mi smo najveća, najjača organizacija u Županiji i Gradu s preko 2600 članova i kada vas takva snaga podržava jednoglasno, kada vam ponude s punim povjerenjem takvu odgovornost to se mora prihvatiti i staviti se u službu i mojih stranačkih kolega i prijatelja ali i svih građana grada Požege, uz čvrsto obećanje kako ću tu odgovornost ispuniti uz ukupnu političku stabilnost, gospodarske i druge procese koji su značajni, a koje HDZ promovira i na državnoj, županijskoj pa evo i na gradskoj razini.

Niste sami u ovoj “utrci”, sedam je kandidata za izbor gradonačelnika?
Tako je. Sedam kandidata koje pozivam na fer i korektnu političku utakmicu gdje svatko od nas treba iskreno pokazati što može ponuditi našim sugrađanima. Ne uzmite mi za zlo ili kao samohvalu, ali imam snažne razloge za vjeru u pobjedu Hrvatske demokratske zajednice i mene kao gradonačelničkog kandidata, jer vjera u požeški HDZ i naše građane je velika. Oni su to pokazali na zadnjih nekoliko izbora. Neću dozvoliti nikakvu nestabilnost u gradu ugrožavanje projekata koji su napokon nakon niza godina krenuli, oni moraju biti realizirani. Požežani znaju da mi nismo stranka paušalnih obećanja, ono što kažemo to i učinimo – imamo primjere- novi bazeni nakon 60 godina, Rekreacijski centar koji dugi niz godina bio prazan, sada je na ponos svima nama -stoga, gradilo se. Kako mi kažemo, to je jedna Požega. Jer, i u prigradskim naseljima učinjeno je puno i pokazali smo da Požega nije samo centar i oko centra već su i prigradska naselja naše bogatstvo i snaga.

18449513_1869163590074841_8745629511520069566_o

Koje nove projekte planirate?
Sve projekte koji će biti u funkciji radnih mjesta. Prioritet su radna mjesta. Svako radno mjesto znači da jedna obitelj ostaje u Požegi, jedno dijete više. Nama ne treba posebna populacijska politika. Ovdje žive i rade vrijedni i radišni ljudi koji vole svoju Požegu, vole svoju domovinu. Iz osobnog iskustva mogu reći, bio sam u svijetu, radio sam za druge, za strance i nigdje se ne živi kao u mom rodnom gradu. Tu je sve što imam u životu, sve ono što mi je vrijedno, moja supruga i moja djeca i dat ću sve od sebe da se upravo i moja djeca, nadam se, nakon školovanja vrate u Požegu te nastave ovdje živjeti i pomagati.

Radna mjesta lijepo zvuče, no kako realno to i ostvariti?
Kao stranka, Hrvatska demokratska zajednica, mi i na razni Vlade RH i na razini županije i naravno grada Požege imamo pripremljene projekte koji su u realizaciji, a to je izgradnja Poduzetničke zone. Raspisan je natječaj u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta gdje možemo kandidirati iznos od deset milijuna kuna kojim ćemo staviti sve u funkciju poduzetništva, te našim poduzetnicima ponuditi da dođu, otvore svoje posao. Požega mora postati grad prijatelj poduzetnika i poduzetništva. Ono što je najvažnije, mi danas već imamo 12 poslovnih subjekata koji su spremni sutra doći i otvoriti svoje prostore, pogone te zaposliti Požežanke i Požežane.

Aktualan je projekt Slavonija. Koliko bi grad Požega realno mogao povući sredstava iz tog projekta?
Projekt Slavonija konačno Slavoniji vraća ono što je zaslužila. I kroz Domovinski rat pokazali smo da su Slavonci hrabri, da je Slavonija hrabra da možemo stati u obranu domovine. Sada jednostavno tražimo ulaganje države u ono što je predugi niz godina bilo zapušteno, nije bilo u prioritetu. U pet županija uložit će se 20 milijardi kuna koje pripadaju Slavoniji i u tome ćemo i mi svakako participirati. Jer, problem Požege je što evo, kroz statističku procjenu mi smo 76 posto razvijenosti grada što nam zatvara veliki broj projekta koje možemo razvijati, ali morali bi sudjelovati s velikim iznosom, participirati s čak 60 posto dok bi 40 posto dobivali kao sufinanciranje Europske unije. Da smo primjerice 75 posto razvijenosti imali bi značajno više pomoći i ušli bi u onaj model financiranja 80 : 20 posto. No, kada je riječ o već gotovim projektima tu je Aglomeracija Požege vrijednosti 146 milijuna kuna, gdje ćemo preko 90 posto dobiti sufinanciranje Hrvatskih voda, a ostalih 10 posto podijeliti s gradskim komunalnim poduzećem Tekijom. Time će se povećati kapacitet odvodnje i vodoopskrbe, a o istom trošku ćemo urediti veliki broj infrastrukturnih objekata nogostupa, cesta i slično. Naši sugrađani bili su možda i nestrpljivi, ali evo čekali smo projekte kako bi što više novca privukli upravo iz projekta Slavonija. Tu je i projekt brze ceste D38 i šest kružnih tokova, to je vrijednost od oko 76 milijuna kuna, a bit će to žila kucavica Požege, obilaznica gdje ćemo kvalitetno urediti i veliki broj ulica. Jer, Požega je stari prekrasni grad i moramo s puno pažnje čuvati njegove vizure i okoliš. Stoga smo i čekali s ovim projektom jer i tu će biti oko 90 posto ulaganja od strane države, Hrvatskih cesta, a sam grad će vrlo malo iz vlastitog proračuna u tome participirati.

vijece

Požega je grad kulture i kulturno odredište. Jedan od kapitalnih objekata je izgradnja Gradske knjižnice i čitaonice, što je još u planu u tom području?
Dolaskom 2013. godine na vlast zatekli smo prekrasan objekt, Glazbenu školu koju smo i završili, a tako imamo i objekt knjižnice i čitaonice za koji ćemo uložiti napore kako bi se taj veliki projekt, vrlo važan za grad i završio, a potrebno je još desetak milijuna kuna. Idemo i u izgradnju Studentskog doma  s Veleučilištem, ali i u izgradnju drugih infrastrukturnih objekata.

Što biste voljeli reći nakon svog gradonačelničkog mandata?
Volio bih da nisam nikoga od mojih sugrađana razočarao, da sam na prvi način i potpuno opravdao njihovo povjerenje.

TEKST: PROMO   FOTO: darko-puljasic.info

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn