PROMO: BLINKER lov i ribolov – Dobre ribe padaju na dobru opremu

Datum objave: 26. 11. 2017. | Kategorija: 034, Promo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Ako pokloniš čovjeku ribu, nahranit ćeš ga, a ako ga želiš naučiti pecati – odvedi ga u BLINKER. Jer, tu sve počinje; od štapova, rolica, kadica, kedera, čizmi, varalica, sjedilica, mamilica… sve ima.

Bilo je to jedno drugo doba, kad sam bio “mali”, ali sjećam se kao danas. Pecanje s ćaletom.
Štap, ovo-ono, mreža, sajla, pazi vamo pazi tamo, ajd’ ovako ajd onako… uglavnom nakon dobrih sat dva “pecanja” uspijem ja uhvatit nešto malecko, ma, kao prst veliko… Kaže ćaća – ajmo s tim namamit veću ribu, a ja u nevjerici sav ponosan na svoj ulov ne bi baš tako i drž ne daj… stavi on to na mamac, kaže on će… ono… budem ja vidio sad… Da skratim priču, nit je on išta upecao, nit sam ja mogao išta drugo no otkucat ga mami kod kuće.

Osim što mi je to lijepo sjećanje iz djetinjstva vezano uz pecanje, moram priznat da sam nešto naučio iz tog. Prije svega – valja uložiti nešto, da bi mogao dobiti više, te da isto tako ako nisi adekvatno opremljen šanse su ti manje. Stoga ako pričamo o ribama… i na što ribe padaju…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvataš li ih već dugo, iskusno ili tek prvi put, straha nema, ribe ipak padaju na dobru opremu danas. Nije to k’o prije da ih tjeraš štapom. Sad ti mogu pomoći razni trikovi. Pošto ide zima, evo jedan prigodan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dva ribiča. Pecaju. Hladno je. Jako je hladno. I ribi je hladno. Nešto su upecali, obojica, ali sitno… nedovoljno, ni za pojest ni za ponos. Smočili se. Obojica. Hladno je. Jako je hladno. Jednog boli briga, ne smeta mu i peca dalje, a drugi se smrzava ko ribica. U čemu je trik? Pa u čizmama, naravno. Jedan peca u Blinkerovim laganim, vodo i zimo otpornima do -30… Dok drugi ne. Otiš’o je kuć’… Prehladio se.  E pa vi nemojte 🙂

Stoga BLINKER – jer svi mi “pecamo”
Požega, Njemačka ulica 16… 099 / 575 – 2909 (Robi)

TEKST: D. Pok     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn