PROMO – Antonija Jozić: Puno je učinjeno, ali moramo još više i bolje

Datum objave: 02. 5. 2021. | Kategorija: Promo

Sačuvali smo naše proračune za naše najmlađe, za vrtiće, školstvo, studente, sportaše, umirovljenike, udruge…

Prvog svibnja Požegu je posjetio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Došao je dati potporu uoči lokalnih izbora svojim kandidatima za čelne funkcije u gradovima i općinama Požeško-slavonske županije, te kandidatkinji za županicu Antoniji Jozić. Razgovarali smo s njom o kandidaturi i što bi joj bile temeljne odrednice u mandatu ukoliko dobije povjerenje birača za dužnost županice.

Vjerujete li izborni uspjeh?
O tome odlučuju birači u Požeško-slavonskoj županiji, ali, da, vjerujem da će Hrvatska demokratska zajednica ponoviti izborni uspjeh od prije četiri godine kada smo dobili mandate za upravljanje županijom i svim njenim gradovima i općinama. Temeljim to na rezultatima koje smo postigli u prethodnom mandatu. U proteklih nekoliko dana posjetila sam svoje kolege u svim gradovima i općinama. Pokazali su mi što je sve učinjeno i izgrađeno u njihovim mjestima, sve što se radi i izgrađuje te što im je u planu. Svi s punim pravom mogu biti ponosni i očekivati da im učinjeno birači vrednuju i ponovo poklone povjerenje kako bi nastavili dobar posao.

Potporu vam je dao i premijer Plenković.
Njegova potpora je kontinuirana od trenutka kada je postao predsjednik vlade. Rezultati koje sam spomenula nisu postignuti samo kao isključivi rezultat rada gradskih i općinskih uprava već je to i zajednički rad i suradnja s Vladom Republike Hrvatske, a i rezultat reformi koje provodimo. Fiskalnom decentralizacijom omogućeni su nam veći prihodi proračuna, europskim fondovima smo izgrađivali poduzetničku, komunalnu, odgojno obrazovnu, društvenu infrastrukturu, razvijali smo gospodarstvo i brinuli o gospodarstvenicima, a sačuvali naše proračune za naše najmlađe, za vrtiće, školstvo, studente, sportaše, umirovljenike, udruge…

Što Požeško-slavonska županija može očekivati?
Kako rekoh puno je učinjeno, ali duboko vjerujem da Požeško-slavonska županija može još više i bolje. Ambicija i vizija je uhvatiti korak s razvijenim dijelovima Lijepe naše. To je realni cilj za koji će trebati još više rada. Govorili smo i o potpori vlade Andreja Plenkovića. Uspješan rad vlade, odgovorna financijska i fiskalna politika u kombinaciji sa sredstvima, poput onih iz programa oporavka i otpornosti kroz koje će Hrvatska imati na raspolaganju bespovratnih 6,3 milijardi eura, sigurno će pomoći i u našim nastojanjima. Suočavamo se s demografskim izazovima koji već desetljećima opterećuju Hrvatsku. Taj problem možemo riješiti samo daljnjom snažnom podrškom gospodarstvu. U našoj županiji to znači i poljoprivredi. Uvjerena sam da možemo kroz kvalitetan i učinkovit rad, koristeći svoje znanje i iskustvo preokrenuti sve negativne trendove, odnosno, na prostoru naše županije zadržati mlade, našim obiteljima stvoriti okruženje za odgoj njihove djece, starijim sugrađanima dostojanstvenu zlatnu dob, a hrvatskim braniteljima pokazati i dokazati da je ovo Hrvatska za koju su se borili i koju su obranili 90-ih godina prošlog stoljeća.

TEKST: Promo      FOTO: Promo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn