PROMENADNI KONCERTI GRADSKE GLAZBE NG – Vikend ispunjen glazbom i dobrim druženjem

Datum objave: 12. 6. 2020. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Da se Gradska glazba i Novogradiščani vole javno, poznato je odavno. Međusobne simpatije sve su snažnije posljednjih godina, od kako je novi izgled dobio i središnji gradski park, postajući ponovno mjesto okupljanja i druženja. Jer, uz glazbu, tu zvonku radost, drage ljude i domaće proizvođače pića i vikendi su ljepši. Uvjerite se u to već ovu subotu, 13.lipnja, kada lokalnim instrumentalistima u goste stižu “Trenkovi panduri” iz Požege

Osim što su neizostavan sadržaj svake novogradiške manifestacije, članovi Gradske glazbe posljednjih godina, po uzoru na istinski urbane sredine, sugrađane redovno oduševljavaju sada već tradicionalnim promendanim koncertima. Od kako je, prije nekoliko godina, novi izgled dobio središnji gradski park, postajući tako ponovno omiljeno mjesto okupljanja i druženja, ljubav je postala javna, a kako provjereno dobre stvari ne treba mijenjati, praksa će biti nastavljena i narednih mjeseci.

“Obzirom da se takav način organizacije prošle godine pokazao kao pun pogodak za naš grad, odlučili smo isto ponoviti i ove godine, ali i proširiti naše redovne aktivnosti s puno većim brojem koncerata, produžujući tako priču i tijekom cijeloga ljeta, obogaćujući društveni i kulturni život grada”, upoznaje tajnik Gradske glazbe, Vladimir Đurasek. Jer, uz glazbu, tu zvonku radost, ugodnu hladovinu idiličnog gradskog parka, drage ljude i domaće proizvođače pića i vikendi su ljepši.

Uvjerite se u to već ovu subotu, 13.lipnja, kada lokalnim instrumentalistima, majstorima svirke i aranžmana, u goste stižu “Trenkovi panduri” iz Požege, orkestar s tradicijom koji je kvalitetom u samom vrhu puhačke glazbe u Hrvatskoj. Dan kasnije, u nedjelju, 14.lipnja, Gradskoj glazbi u goste stiže Zvonko Viki Slišurić, strastveni kolekcionar gramofonskih ploča koji će s čarolijom vinila upoznati mlađe pružajući, istovremeno, onima starijima, zabavno putovanje prostorima nostalgije. Priča će biti nastavljena i idući vikend, 21.lipnja, kada posjetitelje očekuje prava poslastica-koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske, ekipe vrhunskih profesionalaca s odličnim vokalistima. Uz improviziranu pozornicu pored središnje fontane, goste i domaće očekuju i lokalni OPG-i s vrhunskim pivom i vinom, stoga, navratite i uživajte u druženju s Gradskom glazbom Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn