PROJEKT TEHNOLOŠKI INKUBATOR – U Industrijskom parku predstavljena razvojno-poduzetnička priča vrijedna 29 milijuna kuna

Datum objave: 15. 12. 2017. | Kategorija: Gospodarstvo

naslovna

NOVA GRADIŠKA – Najavljen na svečanoj sjednici uz Dan grada, najveći projekt u povijesti Nove Gradiške, projekt Tehnološkog inkubatora „težak“ 29 milijuna kuna službeno je predstavljen uvodnom konferencijom. Projekt koji će pridonijeti pametnom i održivom regionalnom razvoju i poboljšanju razine konkuretnosti, uz pomoć mladih kolegica, Mirte Anjoš i Sandre Petrović, predstavila je Ivana Vončina Toplek, novoimenovana direktorica Industrijskog parka.

Projekt Tehnološki inkubator projekt je izgradnje i opremanja objekta površine 5 tisuća kvadrata namijenjenih za najam poduzetnicima, s moderno opremljenim coworking prostorom s opremom i programima namijenjenim kreativcima i freelacer-ima. Razvojna je to i poduzetnička priča namijenjena tehnološki orijentiranim poduzećima, start-upovima, poduzetničko potpornim institucijama, digitalno orijentiranim poduzećima, priča koja će budućim korisnicima nuditi najam uredskog prostora i moderno opremljene konferencijske dvorane, kao i korištenje coworking prostora  i virtualnog inkubatora. Projektom Tehnološki inkubator uspostavit će se i opremiti prostorna i tehnička infrastruktura i razviti visokokvalitetne usluge poslovne podrške za razvoj i unapređenje konkurentnosti novih i postojećih tehnološko orijentiranih poduzeća u području naprednog inženjerstva i upravljanja.

mala NNG3

Priča je to u skladu sa Strategijom razvoja grada, dokumentom koji Novu Gradišku kroz nekoliko godina vidi kao pametni grad, centar IT tehnologija, ali i sredinu poželjnu investitorima. Projekt težak skoro 30 milijuna kuna od kojih je čak 20 bespovratnih, realizira se u okviru Poziva Razvoj poslovne infrastrukture i financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. „Projektom čiji je cilj razvoj poduzetničko poslovne infrastrukture u Industrijskom parku bit će stvoreni uvjeti za rast postojećih i osnivanje novih poduzeća utemeljenih na znanju i novim tehnologijama, ali i potaknute investicije upravo u tom sektoru. Dugoročno, sve će to pridonijeti i pametnom i drživom regionalnom razvoju i poboljšanju razine konkurentnosti, kako Nove Gradiške, tako i Brodsko posavske županije, ali i šire“, istaknula je, između ostaloga, predstavljajući projekt, Ivana Vončina Toplek, novoimenovana direktorica „Industrijskog parka d.o.o.“ Nakon sedam do sada uspješno realiziranih, projekt Tehnološki inkubator osmi je projekt financiran sredstvima fondova Europske unije, ali i projekt koji svojom vrijednošću predstavlja najveći projekt novogradiškog Inudstrijskog parka do sada. Uz zaposlenike Industrijskog parka uvodnoj konferenciji projekta nazočili su i brojni gosti, predstavnici partnera-u ime grada Nova Gradiška, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, predstavnica CTR-a, razvojne agencije Brodsko posavske županije, Mirela Brechelmacher, te zamjenik župana za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković .

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn