PROJEKT ‘ŠPORT UKLJUČI, PROBLEME ISKLJUČI’ – Prijave za školu penjanja otvorene!

Datum objave: 05. 6. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U sklopu EU projekta “Šport uključi, probleme isključi” čiji su nositelji Katolička gimnazija s pravom javnosti i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga započela je škola penjanja. Stijena za penjanja postavljena je na zgradu Katoličke gimnazije, a škola će trajati do jeseni.

Ulaskom u mjesec lipanj započela je škola penjanja koja će neprekinuto trajati do jeseni. Kroz školu penjanja prošle godine prošlo je otprilike 80 sudionika. Na treninzima su sudionici naučili tehnike penjanja, zaustavljanja te spuštanja, svladavali su zadane prepreke, a što je najbitnije – prevladali su strah od visina. Ovakva vrsta sporta odlična je za razvoj psihomotoričnih sposobnosti, prvenstveno kod djece kako bi u ranim godinama stekli složenije oblike koordinacije, mehanike pokreta te prevladavanja straha. Stijena za penjanja postavljena je na zgradu Katoličke gimnazije, odnosno Katoličke osnovne škole, visine je 13 metara (uz manji nagib) te sadrži pet staza za penjanje. Penjačko uže postavlja se na dva mjesta što znači da se u istom trenutku mogu penjati po dva sudionika, uz naravno, trenere koji osiguravaju penjačko uže. Oprema za penjanje, kao i projekt izgradnje stijene, dio su rada tvrtke koja se profesionalno bavi postavljanjem umjetnih stijena za penjanje te održavanjem istih.

Više informacija o uvjetima za sudjelovanje te kontakte možete pronaći na sport-ukljuci.eu/

Podsjetimo, “Šport uključi, probleme isključi” projektu je vrijedan gotovo milijun kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 849.012,69 kn. Početak provedbe je bio 21.12.2018. godine, a projekt će trajati do 21.12.2020. godine. Riječ je o besplatnoj školi sporta za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti, a cilj projekta je unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih u nepovoljnom položaju informirajući i pružajući besplatne sportske sadržaje radi stjecanja zdravih životnih navika i vještina. Svrha projekta je da se minimalno 170 djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti uključi u zajednicu upravo kroz sport i to kroz  5 škola – škola nogometa, škola gimnastike, škola atletike, škola plivanja i škola penjanja na umjetnoj stijeni.

TEKST: S. P.   FOTO: sport-ukljuci.eu/

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn