PROJEKT “ŠPORT UKLJUČI, PROBLEME ISKLJUČI” – Otvoren dječji nogometni turnir u Vidovcima

Datum objave: 21. 6. 2019. | Kategorija: Sport

VIDOVCI – Danas je na nogometnim terenima u Vidovcima otvoren dječji nogometni turnir na kojem u tri dana turnira nastupiti oko 600 djece. Na turniru će nastupiti 52 ekipe iz Hrvatske i inozemstva, najvećim dijelom riječ je o ekipama iz Požeško-slavonske županije, ali nastupit će i ekipe Slavonskog Broda, Zagreba, Virovitice, Rešetara i Bosanskog Broda. Turnir se igra u tri dana, a svaki dan druga kategorija. U petak nastupaju mladi nogometaši U12, u subotu U10, a u nedjelju U8.

Nogometni klub Dinamo Vidovci – Dervišaga domaćin je turnira zajedno s projektom ‘Šport uključi, probleme isključi’ gdje je NK Dinamo Vidovci – Dervišaga partner na projektu. Riječ je o EU projektu za djecu i mlade u riziku od socijalne isključenosti. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Tako da su u turnir uključena i djeca koji su korisnici programa te njihovi vršnjaci.

Tomislav Čabraja, predsjednik kluba, zahvalio se svim klubovima koji su se odazvali pozivu na turnir, svim gledateljima te volonterima koji su pomogli u organizaciji turnira. Posebno je zahvalio Požeško-slavonskoj županiji, Gradu Požegi i poslovnim subjetima na podršci i suradnji pri organizaciji turnira.

U ime projekta i Katoličke gimnazije s pravom javnosti svima se zahvalio i voditelj projekta, Bruno Budimir. Turnir je otvorio Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je čestitao je domaćinima te dodao: “Čestitam vama mladi sportaši, ali i vašim roditeljima koji odvajaju puno vremena i financija da bi vas odgajali u sportu.”

Zamjenik gradonačelnika, Ferdinand Troha, dodao je kako ovakvi turnir služe da bi se sklapala nova prijateljstva i uspomene za cijeli život te poručio mladima da uživaju u sportu i tom načinu života. Turnir se nastavlja do nedjelje, a utakmice kreću ujutro u 09:00 sati i traju do popodnevnih sati.

TEKST: S. P/ B. B.         FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn