PROJEKT CIKLOTURIZAM FAZA III – U Požeško-slavonskoj županiji postavljeno deset ciklo odmorišta

Datum objave: 18. 10. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

KAPTOL – U sklopu projekta Cikloturizam faza III na području Požeško-slavonske županije postavljeno je deset ciklo odmorišta. Završetak projekta koji je vrijedan oko 550 tisuća kuna, a odnosi se na izgradnju deset odmorišta s punionicama za jednostavnije uređaje poput mobitela na različitim lokacijama duž biciklističkih ruta u županiji, službeno je u Kaptolu predstavila direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović Vukušić u nazočnosti požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i načelnika općine Kaptol Mile Pavičića.

Prateći europske trendove u kojima aktivni turizma ima sve više ljubitelja, Požeško-slavonska županija je, u suradnji s Ministarstvom turizma uzastopno tri godine ulagala u cikloturističku infrastrukturu prema raspisanim javnim pozivima ministarstva. Ovim projektom završena je treća faza razvoja cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji, sukladno natječajnim uvjetima za provedbu projekta koji je raspisan početkom ove godine.

“Program razvoja cikloturizma definiran je Strategijom razvoja RH do 2020 godine i Ministarstvo turizma ima mjeru posebno za cikloturizam za 14 kontinentalnih županija. Naša županija od početka, 2017. godine prednjači s onim što ostvaruje kroz taj projekt i mjeru ministarstva. Značaj cikloturizma u našoj županiji je veliki, nedavno smo ugostili i međunarodnu biciklističku utrku, a i turističku promociju radimo tako da cikloturizmu dajemo prioritet,” rekla je direktorica TZ PSŽ Maja Jakobović Vukušić.

“Ciklo odmorišta postavljena su ondje gdje prolaze cikloturistički pravci koje smo prije tri godine definirali s Ministarstvom turizma, sukladno operativnom planu, a riječ je o dva ciklo odmorišta na području grada Požege i po jedno na području Lipika, Pakraca, Brestovca, Kaptola, Velike, Kutjeva, Pleternice i Čaglina,” dodala je direktorica Jakobović Vukušić. Ciklo odmorišta su opskrbljena sa solarnim panelima, nude mogućnost punjenja manjih uređaja poput mobitela i laptopa, a opremljeni su sa stolom, dvije klupe, košom za otpad i spiralom za parkiranje bicikala.

“Na prostoru naše županije upisano je preko tisuću kilometara biciklističkih staza i ovo je početak razvoja cikloturizma jer u naredno vrijeme želimo i naše planine staviti u funkciju cikloturizma kako bi što više posjetitelja s tim afinitetima zaustavili u prostoru naše županije. Mi imamo kapacitete, a to je i jedna od platformi razvoja turizma u cijelosti. Drago mi je da smo ovakve stanice postavili u svim našim općinama i gradovima, no to nije kraj jer nastavljamo s takvim aktivnostima,” rekao je župan Alojz Tomašević uz napomenu kako će ciklo stanice dani na upravljanje ali i održavanje gradovima i općinama u kojima su postavljene.

“Drago mi je da je stanica za odmor biciklista postavljena kod nas u Kaptolu, na prostoru Sportskog parka. Mislim da smo pronašli idealnu lokaciju kako bi spojili turističke sadržaje jer tu je i naš vinski podrum, ali i prostor na kojem održavamo različite manifestacije. Cikloturizma je kod nas u začetku, ali uz brojne kilometre staza, gastro ponudu i sve prirodne potencijale vjerujem kako je ovdje atraktivno odredište i za takve goste,” naglasio je načelnik općine Kaptol Mile Pavičić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn