PRIPREME U TIJEKU – “Zlatni mikrofon“ i ove godine predstavlja mlade nade „Zlatnih žica Slavonije“

Datum objave: 19. 7. 2023. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Dječje pjevačko natjecanje „Zlatni mikrofon“ predstavlja se po drugi put na festivalu „Zlatne žice Slavonije“. U subotu 2. rujna u prijepodnevnom terminu predstavit će se dječje pjevačke nade iz deset škola Požeško-slavonske županije.

Natjecanje je podijeljeno u dvije kategorije: za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, te od 5. do 8. razreda osnovne škole. Ove godine ponovno je jaka konkurencija u obje kategorije, neka vas ne zavaraju razredi. Najmlađe kandidatkinje završile su tek drugi razred osnovne škole, ali mogu bez problema stati uz starije kandidate i otpjevati uvjerljivo svoju pjesmu.

Sudjeluju:

O.Š. Ivan Goran Kovačić, Velika

O.Š. Vilima Korajca, Kaptol

O.Š. Mladost, Jakšić

O.Š. Zdenka Turkovića, Kutjevo

O.Š. Stjepana Radića, Čaglin

O.Š. fra Kaje Adžića, Pleternica

Katolička osnovna škola Požega

O.Š. Dobriša Cesarić, Požega

O.Š. Julija Kempfa, Požega

O.Š. Antuna Kanižića, Požega

Audicije su se odvijale u školama kroz mjesec lipanj, poslušano je 47 kandidata, od kojih je dalje prošlo 16 kandidatkinja i kandidata.

Ovih dana u Zelenoj dvorani Glazbene škole Požega učenici marljivo sa mentoricom Anom Ticl Bušić pripremaju svoje pjesme, druže se, bodre i dobivaju nova znanja o pjevanju i vokalnoj tehnici. Jutro počinju sa zajedničkim zagrijavanjem, vježbama disanja i upjevavanjem, a onda svaki natjecatelj ima priliku raditi s mentoricom na svojoj pjesmi koju priprema za veliki dan natjecanja. Nekima je ovo prvi susret s takvim načinom rada, neki su prvi put u ruke uzeli mikrofon i zapjevali pred publikom, a neki su već osvajali natjecanja. Za sada možemo samo reći da smo bogati ljudi kad imamo ovakve mlade i talentirane pjevače.

Uskoro završava prvi krug priprema i svi idu na zasluženi odmor, a nastavak ide pred kraj kolovoza. Tada će se svi okupiti ponovno, doraditi pjesme i javne nastupe, pripremiti se još bolje za dan natjecanja i pokušati osvojiti srca naše publike (i žirija)!

Popis natjecatelja za drugo izdanje „Zlatnog mikrofona“ i s kojim pjesmama će se predstaviti. (Budući da je vrijeme godišnjih odmora, neki kandidati nisu u mogućnosti biti na probama pa će se s pjesmama predstaviti naknadno.)

Magdalena Starjački – Kao
Vanesa Grgurić – Otac
Dalija Bohović – pjesma naknadno
Jakov Vidović – Ti si moja prva ljubav
Mia Rezo – Tatoo
Lara Grbac – pjesma naknadno
Dora Tomašević – pjesma naknadno
Marija Vukoje – Hajde da ludujemo
Tena Kelam Delić – pjesma naknadno
Leni Bušić – S tobom
Dominik Gašparović – Lost
Diva Marija Barišić – Paloma Nera
Gabriel Herijan – Šumi, šumi javore
Dora Brkić – Slavonka
Lucija Šeremet – Idem tamo gdje je sve po mom
Leon Galić, Sweet dreams

TEKST: S. P./ Press ZŽS                       FOTO: ZŽS

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn