PRIJEM KOD ŽUPANA – Karate-do klub Požega iz Portugala s brončanom medaljom i neprocjenjivim iskustvom

Datum objave: 20. 11. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Članovi Karate-do kluba Požega sudjelovali su u Portugalu kao jedini predstavnici Hrvatske na 46. Europskom Wado Kai natjecanju. S prestižnog natjecanja požeška ekipa na čelu s trenerom Zdenkom Orozom donijela je brončanu medalju ali i vrijedna iskustva jer su tim nastupom i službeno postali dio velike Wado Kai europske obitelji. Na prijemu u njihovu čast čestitao im je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Na natjecanju je sudjelovalo pet natjecatelja – Elizabeta Ružičić, Sonja Pualić, Josip Bilić, Luka Brus i Antun Puklavac. Uz zapažene borbe mlada ekipa stekla je puno iskustva vrijednog za daljnje napredovanje, a najveći uspjeh postigla je Elizabeta Ružičić osvojivši brončanu medalju koju je, kako je naglasio trener Zdenko u Elizabetinoj odsutnosti, posvetila žrtvama rata u Vukovaru.
“Naša članica Elizabeta Ružičić trenutno volontira u Mađarskoj te je došla iz Budimpešte u Portugal kako bi mogla sudjelovati na natjecanju i osvojila 3. mjesto.Željela je da naglasim kako tu medalju poklanja svim žrtvama rata u Vukovaru. I ostali su imali zapažene rezultate a mladi Luka Brus osvojio je četvrto mjesto što je veliki uspjeh malog kluba kao što je naš. U Portugalu su se borili s najboljim natjecateljima i pokazalo se i ovog puta kako je važno ići na natjecanja, stjecati iskustva koja se mogu steći samo radom i nastupima. No, za nastupe su potrebna i sredstva i podrška šire zajednice,” rekao je predsjednik kluba i trener Zdenko Oroz te zahvalio županu Alojzu Tomaševiću na podršci u prijašnjim natjecanjima i radu kluba.

Oroz je dodao kako su u Portugalu stvorili kvalitetne kontakte s europskom organizacijom te dobili priliku iduće godine organizirati tehnički seminar pod pokroviteljstvom Europske Wado Kai federacije. Na seminaru će biti prisutni glavni instruktori za tehnički dio iz Engleske i Mađarske, a prisutni bi trebali biti predstavnici BiH i Makedonije sa statusom gosta. “Seminar je priprema za sljedeće Wado Kai prvenstvo i što više takvih seminara organiziramo, dobit ćemo priliku za par godina podnijeti kandidaturu da se europsko natjecanje toga tipa održi i kod nas. Takvo natjecanje broji oko 500 natjecatelja iz 22 zemlje i bila bi to lijepa promocija za Požeško-slavonsku županiju kao i cijelu Hrvatsku,” rekao je Zdenko Oroz.

Župan Alojz Tomašević čestitao je na uspjehu te naglasio kako će Županija i dalje podržavati aktivnosti kluba. “Čast mi je da ste danas ovdje i ponosan sam što tako uspješno predstavljate našu županiju i domovinu. Drago mi je kao dragovoljcu iz Domovinskog rata, što je Elizabeta svoju medalju posvetila svim stradalima u Vukovaru i tako pokazala da mladi ljudi znaju što se događalo u Domovinskom ratu i što je domoljublje. Čestitam na izvrsnim rezultatima jer nastupiti i osvojiti medalju na natjecanju te razine veliki je uspjeh i naša obveza da mlade ljude i sportaše poput vas koji se žele natjecati uvijek podržimo, kako bi imali još snažniji poticaj i došli do još većih rezultata,” rekao je župan Tomašević.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn