PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA – Viceprvak svijeta Antun Novaković ide i po europsku medalju

Datum objave: 10. 9. 2015. | Kategorija: Sport

05

SLAVONSKI BROD – Vrhunski brodski sportaš, mladi kajakaš Antun Novaković, član Kajak-kanu kluba Olimpik, višestruki državni juniorski i seniorski prvak i viceprvak svijeta u juniorskoj kategoriji, svojim sjajnim rezultatima oduševljava cijelu Hrvatsku, na ponos prije svega svome gradu. Neupitna je stoga i konkretna podrška koju ima sa svih strana, pa i ona značajna, financijska od lokalnih vlasti. Tjedan dana prije njegova odlaska na Europsko prvenstvo u Rumunjsku, Antuna je ugostio gradonačelnik Mirko Duspara, čestitao i  darivao ga, te mu obećao daljnju financijsku potporu za sudjelovanje na natjecanjima.

“Čestitam Antunu Novakoviću za sve što je postigao ove godine, teško je sve i nabrojati, pogotovo što neki uspjesi graniče s mogućim. Državno prvenstvo, 19 utrka, 17 pobjeda, mislim da je to neponovljivo. Posebna čestitka za svjetsko srebro, jer to je najbolji rezultat koji je jedan sportaš iz Slavonskog Broda ostvario u svojoj karijeri”, istaknuo je prilikom prijema gradonačelnik Duspara. Uz Antuna, na prijemu su bili i njegova majka i predsjednica „Olimpika“ Vlasta Novaković, trener Miroslav Lipovac i klupski kolege Marko Lipovac, Filip Tomas  i Antonio Martić. Gradonačelnik je, osim Antunu, čestitao na postignutim sjajnim rezultatima i prigodne darove uručio i Filipu Tomasu, te državnoj prvakinji Brigiti Bakić u čije je ime dar primio trener Lipovac.

“Zahvaljujem gradonačelniku na veličanstvenom dočeku na Korzu za našeg Antuna, nismo to mogli ni zamisliti. Imamo puno mladog naraštaja koji se želi pridružiti klubu. Na državnoj razini osvojili smo titulu prvaka u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, te smo treći u kadetskoj, i to dokazuje da imamo mladog naraštaja”, istaknula je Vlasta Novaković.

06

Još ima šanse za Olimpijske igre

I sam Antun zahvalio je gradonačelniku na sjajno organiziranom dočeku na Korzu ali i na konkretnoj financijskoj potpori od Grada. „Odmah nakon utrke gradonačelnik me nazvao i čestitao. Hvala mu na tome. Mogu reći da je bilo jako teško, sav taj pripremni period koji je bio na Savi. Veliki je to uspjeh koji ću pamtiti cijelog života, kao i doček, bilo je prelijepo, nisam to mogao ni sanjati. Za tjedan dana idem na Europsko prvenstvo u Rumunjsku za juniore. Nažalost Svjetsko seniorsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre morao sam propustiti zbog bolesti, jer dosta je naporan raspored bio, pa sam bio na infuziji i deset dana bez treninga. Na Europskom prvenstvu me osim 1000 metara očekuje i disciplina na 500 metara u kojoj nižem odlične rezultate, te se nadam da ću ostvariti odličan plasman. Postoji još prilika za Olimpijske igre, sljedeće godine je natjecanje u Njemačkoj gdje prva dva mjesta vode u Rio de Janeiro. To će nam biti glavno natjecanje i mislim da postoji prilika, jer već se njih sedam najboljih plasiralo na Olimpijadu, tako da će natjecanje biti malo lakše”, rekao je  Antun Novaković.

Antun Novaković (1)

Trebaju potporu sponzora

Antun je inače maturant gimnazije, pa iako još na nastavu nije krenuo, a izostat će i slijedeći tjedan zbog europskog prvenstva, uz razumijevanje i podršku profesor i ravnatelja brodske Gimnazije, siguran je da će sve nadoknaditi. Planira upisati i fakultet, to je nužnost, jer se od sportske karijere, kaže, ipak kasnije neće moći živjeti. Članovi kluba  naglasili su da im je potrebna potpora sponzora, obzirom na veliki potencijal u podmladak i zasigurno velike rezultate u budućnosti, a sami financiraju svoja natjecanja. Grad im pomaže kod europskih i svjetskih natjecanja, ali opet riječ je o velikim izdacima koje Savez nažalost ne pokriva.

TEKST: Ivica Vlašić   FOTO: Ivica Vlašić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn