PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA – Čestitke za europsko zlato Maji Grdiši

Datum objave: 03. 8. 2016. | Kategorija: Sport

n

POŽEGA – Požeška sportašica  Maja Grdiša na Europskom prvenstvu u gađanju samostrelom održanom u Švicarskoj  od 9. do 14. srpnja, kao članica ženske Hrvatske reprezentacije osvojila je prvo mjesto, a pojedinačno osmo mjesto. Na vrhunskim rezultatima Maji i njenom treneru Peri Bosancu danas je na prijemu u njihovu čast čestitao i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. 

“Zadovoljstvo mi je i sreća primiti u goste Maju s koju poznajem dugi niz godina i pratio sam njene rezultate i uspjehe u samostrelu. Grad Požega ima nekoliko sportaša  koji su rekao bih, obiteljski projekti u individualnim sportovima – od ribiča do samostrela – koji često puta ostaju neprimjećeni, a ostvaruju ne samo za našu sredinu izuzetno lijepe i kvalitetne rezultate i promoviraju grad Požegu. Uvjeti za sve sportove u gradu nisu adekvatni jer dijelom uvjete i širinu sportskih aktivnosti diktiraju i financijske mogućnosti grada te postojeći kapaciteti, ali uz upornost i rad, pokazuje se da se i S takvim uvjetima može stvoriti izvrstan rezultat. Čestitam od srca Maji i njenom ocu i treneru, gospodinu Peri i nadam se da motivacija ostaje i dalje,” rekao je gradonačelnik Vedran Neferović čestitajući Maji na uspjehu.

nn

“Na ovom Europskom prvenstvu bilo je dosta opušteno, nije mi prvi puta pa nisam imala pretjeranu tremu. Konkurencija je bila velika jer tu su ipak bili i svjetski prvaci, a i vrijeme nas nije baš poslužilo. Treninga sam imala dovoljno, ali ipak ne u dovoljnoj mjeri za ovakvo natjecanje, a da je trener išao sa mnom mislim da bi i rezultat bio znatno bolji, jer unatoč mojih deset godina iskustva ne vidim sve greške koje bi trener uspio vidjeti za vrijeme natjecanja” rekla je Maja dodajući kako se nada da će se iduće godine plasirati na Svjetsko prvenstvo koje je u Osijeku te da će postići još bolje rezultate.

I uz ovako lijepu priču, otvaraju se postojeći problemi treniranja, pa su samostreličari prostor za otvoreni trening sami pronašli, a za dvoranski trening se još snalaze, no nadaju se kako će taj problem riješiti jer već 19. rujna očekuje ih Europski kup u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn