PRI KRAJU AKCIJA IZGRADNJE TENISKIH TERENA – „Mali most“ i teniski tereni ujedinili Pakračane

Datum objave: 12. 4. 2018. | Kategorija: Sport

n

PAKRAC – Početkom svibnja trebali bi biti završeni svi planirani radovi na izgradnji i uređenju dva teniska terena na pakračkom Jugu, pored Gradskog stadiona, a ova akcija koju su prije 6 godina inicirali mladi Pakračani iz udruge „Mali most“ definitivno je ujedinila i građane i institucije i poduzetnike.

Prošle godine odrađeni su  zemljani radovi, zatim najzahtjevniji radovi na izgradnji drenaže i odvodnje, a prije zime su na teren postavili tenisit, držače za mreže na igralištu kao i zaštitnu ograda oko dva terena. Preostalo je još na teren postaviti linije i mreže, završiti radove dovođenja vode do terena što podrazumijeva izgradnju kućice u kojoj će se nalaziti pumpa i centrala za regulaciju vode kao i postavljanje vanjske ograde. Sven Zerdin, predsjednik udruge „Mali Most“ najavljuje i postavljanje rasvjetnih stupova i nada se kako će uskoro biti riješeno i pitane rasvjete za dva teniska terena u Pakracu.

Pakrac teniski tereni Zerdin

“Sve je počelo prije šest godina kada smo kao udruga prvi puta organizirali ljetni malonogometni turnir u Pakracu. Prihodi su bili veći od očekivanom i razmišljali smo u što uložiti, koji projekt pokrenuti kako bi naš Pakrac učinili boljim i ljepšim. Ubrzo smo došli na ideju da prikupljamo sredstva za izgradnju teniskih terena iako u početku nismo imali pojma koliko je za to potrebno novaca,” rekao je Zerdin. Nakon početnih „hvatanja konaca“, oko cijelog ovog projekta i ove mlade ekipe stvorila se odlična, pozitivna atmosfera i u njegovu realizaciju su se mnogi počeli uključivati. Zerdin ključnim ističe postignut dogovor oko donacije kamena za drenažu na terenima koji je u cijelosti donirala tvrtka „Kamen Sirač“, u vrijednosti oko 40.000 kuna.

Među prvima se u projekt uključio i Grad Pakrac. “U kupovinu materijala Grad je uložio oko 71.000 kuna, a tome još treba pridodati i 136 radnih sati bagera, kamiona, zatim rad djelatnika javnih radova, Vlastitog komunalnog pogona i službenika Gradske uprave. Ali ovo je zaista jedan prekrasan projekt i svijetli primjer i naravno da smo se maksimalno uključili u njegovu realizaciju. Pakrac može i treba biti ponosan na ovu mladu ekipu koja je pokazala kako se jedna ideja, koja je možda u početku djelovala preambiciozno ili teško izvedivo, može u stvarnosti i realizirati. Naravno, uz puno truda i upornosti,” rekao je Marijan Širac pakrački dogradonačelnik.  Sven Zerdin ističe da su se u projekt uključili i sugrađani, među njima i „dobri duh“ ovog projekta Rade Pavkovoć, inače građevinac po struci koji je napravio ovaj projekt i koji je „malim mostovcima“ praktički bio mentor. Zerdin ističe da je velika pomoć bio i Željko Pušić iz Popovače koji se uključio kasnije i koji im je pomogao svojim iskustvom i stručnim savjetima.

Pakrac teniski teren 4

U sam projekt je „Mali most“ ušao s više od 40.000 kuna vlastitih sredstava prikupljenih i ušteđenih upravo za ovu namjenu i to najviše kroz organiziranje ljetnom malonogometnog turnira i partya. Procijenjena ukupna vrijednost projekta je oko 300.000 kuna, ali Zerdin ističe da će u konačnici projekt biti realiziran sa znatno manjim sredstvima prije svega zahvaljujući volonterskom radu kao i činjenici da se puno toga „odradilo“ donatorski ili sponzorski, uz minimalne troškove. Najviše zasluga za to imaju poduzetnici i obrtnici koji su prepoznali pozitivnu notu ovog projekta i u njega se uključili donatorski ili sponzorski, a uz već spomenute to su još i Radnik Križevci, Bravarija Grgić, Elektroinstalaterska radionica Martinović, Komunalac, Vode Lipik, Metalko, Beton Kukec, Autoprijevoznik Amić, Stragatrans, Niskogradnja Jurčak, Termo-metal, Vodoprivreda Daruvar, Hrvatske ceste, Geodet Branko Đaniš, Euroherc osiguranje, Pizzeria Tessari, Auto škola Sport, Hajduk Pakrac.
Pakrac teniski teren 1

Treba reći kako Pakrac u svojoj povijesti nikada nije imao pravi teniski teren, a do sada su ljubitelji ovog sporta tenis mogli igrati na improviziranom asfaltiranom igralištu udaljenom svega nekoliko metara od novih terena. “Sretni smo što se sve polako bliži kraju i svečanom otvorenju koje ćemo organizirati u svibnju. Veseli i kada se jedan ovako velik projekt uspije realizirati i našem gradu i sugrađanima uspije dati jedan ovakav novi sadržaj. Zato se nadam da će i građani, djeca, roditelji, rekreativci koristiti i na taj način u biti „oživjeti“ ove teniske terene,” zaključio je Zerdin.

TEKST: S.P./ Grad Pakrac       FOTO: Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn