PREZENTACIJA TURISTIČKIH POTENCIJALA: Slavonija – turistička ponuda za boravak u prirodi, ruralnom prostoru i enogastronomiji

Datum objave: 26. 5. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Turistički prostor istočne Hrvatske, koji obuhvaća pet slavonskih županija, zajednički se promovira pod brendom „Slavonija“. U cilju rasta organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva i osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s klasterom Slavonija od 25. do 28. svibnja organizira studijsko putovanje za domaće turističke agencije.

Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije u suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom po prvi put organiziraju ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima koji u svojim aranžmanima nude kontinentalne odnosno turističke proizvode Slavonije. Studijsko putovanje u razdoblju od 25. – 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija.

Cilj ovog putovanja uključuje rast organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanje lokalnog gospodarstva te osnaživanje Slavonije na turističkoj slici Hrvatske. Potencijal i značaj hrvatske turističke kontinentalne ponude s naglaskom na turističku ponudu Slavonije, prepoznale su i turističke agencije, koje su se s velikim interesom i entuzijazmom odazvale na ovo putovanje. Slavonske županije iz godine u godinu sve su bogatije raznovrsnom i zanimljivom turističkom ponudom koja nudi brojne mogućnosti za provođenje aktivnog odmora, uživanja u ruralnom turizmu i eno-gastronomskim sadržajima, po kojima je Slavonija nadaleko poznata.

“Vjerujemo da se pozitivni pomaci u turističkim kretanjima mogu početi ostvarivati korištenjem domaćih resursa te Slavoniju vidimo kao novu priliku svima u turističkom sektoru, ” naglasila je Ružica Vidaković direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije koja je domaćin sudionicima putovanja 26. svibnja.

“Svjesni smo težine poslovnog trenutka u poslovanju turističkih agencija, no također, potaknuti iskustvom s terena, a koji nam je donijela pandemija, vjerujemo da se pozitivni pomaci u turističkim kretanjima mogu početi ostvarivati korištenjem vlastitih, domaćih resursa te nastavno, njihovo potvrđivanje i na zahtjevnom inozemnom tržištu. Upravo radi svega što je otežalo, a nažalost, nekima i onemogućilo rad protekle godine, Slavoniju vidimo kao novu priliku svima u turističkom sektoru, agencijama, te lokalnim upornim turističkim gospodarstvenicima. U aktualnim pandemijskim uvjetima potražnja za navedenim turističkim proizvodima dodatno raste, a ovo putovanje prilika je za njihovu dodatnu afirmaciju,”poručili su i iz Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.          FOTO: HTZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn