PREDSTAVLJEN PROGRAM 26. NG LJETA – U kolovozu 2022. u grad stižu Dubioza kolektiv, Halid Bešlić, Zdravko Čolić…

Datum objave: 30. 11. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Zahvaljujući vrhunskoj organizaciji i sve većem interesu sponzora, jedna od najvećih i najpoznatijih manifestacija tog tipa u Slavoniji, pa i šire, u Novu Gradišku će, od 11.do 14. kolovoza 2022.godine, dovesti Dubiozu kolektiv, Halida Bešlića, Tomislava Bralića i Klapu Intrade, te miljenika žena svih generacija, Zdravka Čolića.

Znajući kako vrhunskih manifestacija nema bez jednako vrhunskih priprema, nastojeći najpoznatiju gradsku priču podići na još veći nivo, čelni ljudi Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice, devet mjeseci uoči događaja, na tiskovnoj konferenciji predstavili su program 26. Novogradiškog glazbenog ljeta.

Jedan od najvećih i najpoznatijih događaja tog tipa na kontinentu pa i šire, u četiri će dana mjeseca kolovoza iduće godine, na središnju gradsku pozornicu dovesti probrana glazbena imena, “cream de la cream” regionalne estradne scene. Priču koja starta u četvrtak, 11. kolovoza 2022. godine, u velikom će stilu otvoriti Električni orgazam, čuveni ex yu rock bend, a nakon njih na scenu stupa Dubioza kolektiv, iznimno angažirani bosanskohercegovački sastav koji praši jedinstvenu mješavinu punka, reggaea, duba, ska i rocka uz snažne političke poruke.

Dan kasnije, u petak, 12.kolovoza, nakon jakih domaćih tamburaških snaga, posjetiteljima će se predstaviti Tomislav Bralić i klapa Intrade, a potom i Halid Bešlić. Zabavna večer, subota, 13.kolovoza, proteći će u znaku miljenika žena svih generacija, velikog Zdravka Čolića zbog kojeg će se, sigurni smo, u Novu Gradišku, “potegnuti” iz cijele regije, pa i susjednih zemalja. Posljednja, četvrta večer manifestacije i iduće će godine, po provjerenom receptu – za svakoga ponešto – biti posvećena folkloru, jer smisao Novogradiškog glazbenog ljeta je ponuditi jedinstveni mix urbanog i tradicionalnog.

Kao i prethodnih četvrt stoljeća i 26. izdanje najpoznatije i najveće gradske manifestacije, uz bogati glazbeni program, ponudit će i niz popratnih sadržaja, jer, kako je na presici rekla direktorica TZ Dinka Matijević, riječ je o manifestaciji od iznimnog značaja za Novu Gradišku. “Ovo je događaj koji iziskuje veliku pripremu i ozbiljnu organizaciju, stoga smo, na vrijeme, željeli najaviti naše velike izvođače i pozvati sve koji žele biti dio ove velike glazbene novogradiške priče da nam se pridruže.”, rekla je Matijević.

Značaj Novogradiškog glazbenog ljeta, za turizam ali i gospodarstvo grada, naglasio je i gradonačelnik Vinko Grgić, čvrsto vjerujući kako svaki uspješan grad mora imati i bar jednu veliku manifestaciju. “Zaista želimo napraviti sve što možemo, ali i potvrditi kako je Novogradiško glazbeno ljeto vrhunac svih događanja u našem gradu.“ istaknuo je gradonačelnik. Kako ste o programu 26.Novogradiškog glazbenog ljeta upoznati čak devet mjeseci prije manifestacije, nemate nikakvog izgovora da se ne pojavite, stoga, isplanirajte na vrijeme godišnje odmore i vidimo se u Novoj Gradiški od 11.do 14.kolovoza 2022. godine!

TEKST: Simonida Tarbuk          FOTO: Plakat

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn