PREDSTAVLJEN PROGRAM 25. NOVOGRADIŠKOG GLAZBENOG LJETA – Najbolja zabava i ovo ljeto stanuje na kontinentu!

Datum objave: 02. 7. 2021. | Kategorija: Scena

NOVA GRADIŠKA – Nakon prošlogodišnjih pandemijskih okolnosti koje su, silom prilika, zaustavile organizaciju i realizaciju brojnih događaja, dobre vijesti stižu iz Turističke zajednice Grada Nova Gradiška. Sve je spremno za ovogodišnje, jubilarno 25. Novogradiško glazbeno ljeto. Program jedinstvene manifestacije na tiskovnoj su konferenciji predstavili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, Bernard Kumić Berny, direktor agencije Motionplay zadužene za organizaciju i prvi čovjek Grada, gradonačelnik Vinko Grgić

Zahvaljujući sve povoljnijim epidemiološkim okolnostima, dobra zabava i ovog ljeta stiže na kontinent. Sve je spremno za ovogodišnje, jubilarno 25. Novogradiško glazbeno ljeto. Program jedinstvene manifestacije, svojevrsnog brenda Grada i jednog od najprepoznatljivijih regionalnih festivala na tiskovnoj su konferenciji , u ime organizatora, predstavili Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, Bernard Kumić Berny, direktor agencije Motionplay i gradonačelnik Vinko Grgić.

Zahvaljujući četverodnevnoj glazbenoj priči i nizu popratnih sadržaja i ovog će se kolovoza “uštimavati” godišnji odmori i svi putevi voditi u Novu Gradišku. Novogradiško glazbeno ljeto, već po tradiciji, službeno starta u četvrtak, 12.kolovoza, s rock večeri na kojoj će, uz Parni Valjak, kao “lead izvođač”, nastupiti domaći Rokeri i drag gost iz Makedonije, mladi glazbenik David Temelkov. Petak, 13. kolovoza rezerviran je za jake tamburaške snage okupljene pod imenom Satir i Tri mušketira, bend sastavljen od legendi domaće zabavne glazbe- Jasmina Stavrosa, Mladena Grdovića i Zlatka Pejakovića, koji će publiku, bez sumnje, podići na noge višesatnim energičnim nastupom. Subota, 14. kolovoza, nakon klincima omiljenog festivala Djeca pjevaju hitove u organizaciji Udruge Hobotnica, na središnju gradsku pozornicu dovodi istinsku glazbenu divu Doris Dragović i regionalnu zvijezdu Željka Samardžića. Posljednja večer manifestacije, nedjelja, 15.kolovoza, ove će godine, u sjećanje na inicijatore Novogradiškog glazbenog ljeta, biti posvećena domaćim legendama, velikom Josipu Pintariću Puci i Zlatku Štefancu. Po prvi puta, u ulozi voditelja tri glazbene večeri predstavit će se Dalibor Petko, dok će nedjeljni program, tradicionalno, suvereno preuzeti Silvio Stilinović.

Da je riječ o manifestaciji koja je puno više od vrhunske koncertno glazbene zabave, potvrđuju i brojni popratni sadržaji koji će i ove godine, Novu Gradišku pretvoriti u veliku pozornicu na otvorenom, podijelivši grad u pet tematskih zona-zonu glazbe, gastro zonu, sajamsku zonu, kao i dvije fun zone namijenjene malima i velikima, a tu je i iznimno popularan festival craft piva u organizaciji OPG-a Bošnjak, koji će u središnjem gradskom parku, kod fontane, okupiti craftere iz cijele Hrvatske. Uz brojne domaće i gostujuće obrtnike i poduzetnike, manifestaciji će se, vlastitim sadržajima, pridružiti i Gradski muzej Nova Gradiška i Pučko otvoreno učilište Relković, a zahvaljujući tradicionalnom teniskom turniru, na svoje će doći i zaljubljenici u sport. ” I ovogodišnji sadržajno iznimno bogat program Novogradiškog glazbenog ljeta potvrđuje kako je riječ o manifestaciji koja, kvalitetom i obimom, raste iz godine u godinu, za što je, prije svega, zaslužan gradonačelnik Grgić, a što, na naše veliko zadovoljstvo, sve više prepoznaju i sponzori. Zahvaljujući finacijskoj i logističkoj potpori Grada, čvrsto smo ucrtani na kartu regionalnih manifestacija, svjesni kako je riječ o istinskom turističkom proizvodu u čiji identitet treba ulagati.”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Dinka Matijević.

Zadovoljstvo mogućnošću realizacije najpoznatije gradske manifestacije, kao i svim njenim sadržajima izrazio je i prvi čovjek Grada, istaknuvši i kako je riječ o događaju od kojeg koristi imaju i domaći proizvođači, što je, tijekom kolovoza, primjetno i na financijskoj slici Grada. “Uzročno je to posljedična veza, zbog čega rado i spremno, iz godine u godinu, povećavamo budžet i vidljivost manifestacije, u što će se, siguran sam, uvjeriti i posjetitelji, stoga, svakako navratite, svi ste pozvani !”, zaključio je gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik Vinko Grgić. Kako bi potpuno opušteno mogli uživati u manifestaciji, organizatori će se, u komunikaciji sa zdravstvenim i epidemiološkim stručnjacima, na adekvatan način pobrinuti i za virus, otvarajući koncertni prostor posjetiteljima s covid putovnicama, prateći naputke struke i pravovremeno osluškujući situaciju. Stoga, “udrite brigu na veselje” i dobro došli na najbolju ljetnu zabavu na kontinentu, 25.Novogradiško glazbeno ljeto!

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn