PREDSTAVLJEN AUREA FEST 2018 – Pripremite se za četiri dana dobrih vibracija!

Datum objave: 25. 5. 2018. | Kategorija: Scena

naslovna

POŽEGA – Predstavljen je program Aurea Festa 2018. godine koji će se u Požegi održati od 30.kolovoza do 2. rujna. Ovogodišnji festival održava se pod motom “dobre vibracije”i donosi niz novina, rečeno je na konferenciji za novinare koju su održali gradonačelnik Darko Puljašić, njegov zamjenik Mario Pilon, direktor festivala Ivan Bunjevac, umjetnički direktor Damjan Pirović te direktorica TZ Grada Požege i marketinga festivala Silvija Podoljak.

Puljašić “Najveći top događaj naše turističke ponude je Aurea Fest. Sa sedam dana smanjili smo ga na četiri, no smatramo da u ta četiri dana ima više kvalitetnih, dobro organiziranih i u mnogo čemu unaprijeđenih događanja. Moto je “dobre vibracije”, a ovom gradu uistinu su potrebne dobre vibracije, svježina i ono što Požežani oduvijek imaju, a to je vjera u sebe i sposobnost da možemo uvijek bolje, kvalitetnije i nadamo se veselije. Kada je počinjao ovaj festival 1968 godine donio je nešto novo, nešto drukčije i ono što mi želimo ponovo ubaciti – nešto više, da to doista bude nešto posebno. U zadnjih nekoliko godina utopili smo se u prosječnost tako da nismo više bili prepoznatljivi kao što je bilo na početku ove dugovječne priče. Smatramo da ona tradicijska glazba, koja je puno više izražena u Vinkovcima, Đakovu u Požegi mora imati drugi pristup. Ne odmičemo se pri tom od naše tradicije, “Zlatne žice Slavonije” sastavni su dio Aurea Festa, ali na ovom festivalu, nakon dugo godina imat ćemo imena u svim žanrovima glazbe koja nešto znače u Hrvatskoj, a i šire. Uvjeren sam kako će svatko pronaći nešto po svom glazbenom ukusu jer ovaj festival je prije svega festival glazbe, a nakon toga gastro festival, festival vina i tradicije,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić pozivajući Požežanke i Požežane da podrže Aurea Fest u novom ruhu i koncepciji.

nn

Financijska konstrukcija festivala ostala je na prošlogodišnjoj razini od 1,2 milijuna kuna pri čemu Grad Požega sufinancira 400 tisuća kuna, a ostalo su sredstva koja su kao znak podrške osigurali sponzori, privrednici i gospodarstvenici Požege i Požeško-slavonske županije – izvijestio je zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

Direktor Aurea Festa Ivan Bunjevac predstavio je programsku koncepciju festivala.”Ovogodišnji festival sadržajno je snažniji i kvalitetniji na prethodno razdoblje. Najstarije je to manifestacija u županiji koja ujedinjuje i urbane i tradicijske elemente događanja i to zadržavamo i dalje. Naravno, novine su neophodne. Programi se ove godine izvode na čak devet lokacija u gradu, a lokacije su birane tako da se programski sadržaji ne preklapaju,” rekao je Bunjevac .

Ove godine Aurea Fest donosi Festival popularne glazbe, Jazz Fest, Aurea fest elektronske glazbe, Superglas, Zlatne žice Slavonije te Urban Fest kao novina. Glavna lokacija je i dalje Trg Sv. Trojstva, Trg Sv. Terezije ( na kojem će se odvijati niz sadržaja za najmlađe i Superglas za male i velike talente), Ljetna pozornica i vino i gastro zona u Šetališnoj zoni, Glazbena škola Požega i Platinum, Park Stari grad na kojem će biti likovna kolonija te nova lokacija – Atletski stadion za jazz i urbanu glazbu.

nnn

Program počinje s 30. kolovozom tradicionalnom festivalskom povorkom, Požeškom berbom grožđa i izborom Najšokice te Festivalom običaja i kulturne baštine koji će se odvijati na Trgu Sv. Trojstva i Trgu Sv. Terezije. Nakon toga, na Atletskom stadionu isti dan nastavlja se program s Jazz Festom te u Platinumu In u kasnim noćnim satima Festival elektronske glazbe. U petak, 31. kolovoza drugi dan festivala jedan je od ključnih u programu, a to je Festival popularne glazbe na središnjem trgu s poznatim imenima domaće scene. Subota, 1. kolovoza rezervirana je za koncert Petra Graše na Trgu Sv. Trojstva. Festival završava u nedjelju 2. rujna s “Zlatnim žicama” te koncertom najboljih hrvatskih tamburaša. Kako je najavio umjetnički direktor festivala Damjan Pirović ovogodišnje izdanje Aurea Festa, uz domaće glazbene zvijezde Big Band Požega, dovest će i imena poput Marka Tolje, Petra Graše, TBF-a i drugih. Dobra zabava i dobre vibracije očekuju vas u Požegi od 30. kolovoza do 2. rujna!

TEKST: S.Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn