POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA – Najavljena međunarodna biciklistička utrka CRO Race

Datum objave: 25. 9. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Župan Alojz Tomašević i predstavnica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Ivona Odvorčić Kahanek na konferenciji za novinare najavili su aktivnosti vezane uz održavanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja će se ove godine održati od 1. do 6. listopada u šest etapa, a prva etapa prolazi kroz Slavoniju te obuhvaća i područje Požeško-slavonske županije

Međunarodna biciklistička utrka CRO Race ove će se godine održati  na šest etapa ukupne duljine više od tisuću kilometara: Osijek – Lipik, Slunj – Zadar, Okrug – Makarska, Starigrad Paklenica – Crikvenica, Rabac – Platak i Sveta Nedjelja – Zagreb.
Utrka počinje u utorak 1. listopada u Osijeku i ta etapa prolazi kroz Našice, u Požeško-slavonskoj županiji ulazi u Kutjevo, zatim ide kroz Pleternicu, Jakšić, Kaptol, Veliku, Požegu, Brestovac, Pakrac i završava u Lipiku. Prva etapa ima start u Osijeku, te cilj u Lipiku – ukupna dužina etape je 210 km od čega je 135 km u Požeško-slavonskoj županiji. “Nastupit će 20 timova među kojima se nalaze i oni iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), a timovi dolaze iz Australije, Bahreina, Sjedinjenih  Američkih Država, Kazahstana, Izraela, Francuske, Italije, Austrije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Slovenije. Uz sportski segment, utrka donosi i brojne koristi za turističku promociju Hrvatske u inozemstvu,” naglasio je župan Tomašević.

Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija s deset sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran na Eurosportu u trajanju od dva sata – dio etape Požega – Lipik, a ukupna trasa će biti prikazana preko sažetaka i snimaka. TV prijenos će zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji u  čak 190 zemalja.

„Smatramo da je ovo najveći sportski događaj u Požeško-slavonskoj županiji od naše samostalnosti, te ovim putem pozivamo stanovnike Požeško-slavonske županije da poprate ovaj događaj i pozdrave bicikliste. Također molimo građani da u prometu imaju obzira i strpljenja dok traje prolaz biciklista kroz gradove i općine. Ovo je izvrsna prilika za promidžbu naših turističkih i gospodarskih potencijala,” rekao je župan Alojz Tomašević. U prilogu je satnica 1. etape kroz Slavoniju.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn