POŽEŠKI TAMBURAŠKI ORKESTAR SVOM GRADU – Koncert „Požego, najdraži grade“

Datum objave: 18. 3. 2023. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Kako volimo svoj grad, koliko god bili strogi prema njemu, pokazalo se sinoć na koncertu „Požego,najdraži grade“ koji je uz vokalne soliste izveo „Požeški tamburaški orkestar“.

Nakon dvogodišnjeg nesviranja, ljubitelji tambure ponovno su bili na pozornici, ojačani mladim snagama Glazbene škole Požega. Publika u ispunjenoj dvorani kazališta pljeskom, ali i pjevanjem, pokazala je istu emociju prema svom gradu. Svirale su se požeške pjesme, od onih koje je prikupio po požeškom kraju muzikolog Josip Andrić, a koje se ne čuju često, preko onih koje smo prvi put čuli od naših baka, pa do festivalskih koje ponekad nepravedno zaboravljamo.

Znalački i odlično repertoar je složio voditelj orkestra i dirigent Valentin Petranović. Otpjevali su ga David Ralašić, Mihael Ribičić. Mihael Ribičić, Antun Glasnović, Mia Raguž, Zvonko Mance, Tomislav Gašparovivć, Zdravko Knežević, Boris Benčić i Patrik Karačić, a uz „Tamburu Paje Kolarića“ solirao je na braču NikolaVilus.

Pripremu i održavanje koncerta pomogli su Požeško-slavonska županija, Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege, „Portfolio“ d.o.o za zastupanje u osiguranju, Vina Markota i Vina „Garavuša“.

TEKST: B.S.T.                 FOTO: D. M.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn