POŽEŠKI TAMBURAŠKI ORKESTAR – Koncert „Požego, najdraži grade“

Datum objave: 14. 3. 2023. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Požeški tamburaški orkestar s gostima održat će 17. ožujka u Gradskom kazalištu Požega koncert pod nazivom “Požego, najdraži grade”. Ulaz je slobodan.

Požeški tamburaški orkestar priređuje svoj prvi koncert nakon ponovnog osnutka u ožujku 2022. godine. Koncert je dio programa obilježavanja Dana grada Požege, a cjelokupni repertoar sastavljen je od pjesama o Požegi.  „Takav koncert je jedinstven po svom repertoaru, cjelovečernji, sastavljen od pjesama koje su nepravedno zapostavljene. Mnoge se snime, a poslije rijetko izvode uživo, poput pjesme Stjepana Japarića „Požego moja“, koju će on otpjevati prvi put nakon više godina.“, rekao je predsjednik udruge „Požeški tamburaški orkestar“ Valentin Petranović, voditelj i dirigent orkestra.

U prvom dijelu koncerta nastupit će mladi požeški vokalni solisti Patrik Karačič, Stjepan Cvitić, Mihael Ribičić, Antun Glasnović, Mia Raguž, David Ralašić, a u drugom oni iskusniji Zdravko Mance, Tomislav Gašparović, Boris Benčić, Stjepan Japarić i Zdravko Knežević. Članovima “Požeškog tamburaškog orkestra“ pridružit će se nekadašnji i sadašnji učenici Glazbene škole Požega, tako da će zasvirati više od trideset tambura.
Koncert će se održati u petak, 17.ožujka 2023. u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 19 sati, ulaz je slobodan.

TEKST: B.T.                   FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn