POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ – Održana redovna godišnja Skupština

Datum objave: 27. 11. 2018. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U prostoru HGK Požega sinoć je održana redovna godišnja Skupština Požeškog sportskog saveza. Na dnevnom redu našlo se deset točaka, između ostaloga prijedlog Program rada i Financijskog plana za 2019. godinu. Nakon izbora radnog predsjedništva i verifikacijske komisije, predsjednik Saveza Nino Abramović podnio je svoje izvješće.

“Kada pregledamo sva događanja u godini, onda vidimo da se u sportskom smislu uvijek nešto događa u Požegi. Važno je spomenuti i da smo sudjelovali u nekoliko projekata na koje trebamo biti ponosni. Osim donacije Hrvatskog olimpijskog odbora, u suradnji s Gradom i Udrugom Croatia, odobren nam je projekt „Zajedno u sportu“. Radi se o 809 tisuća kuna nepovratnih sredstava koje smo zahvaljujući Gradu Požegi dobili. Mislim da je to dobar smjer za daljnji rad Saveza, a uskoro će biti još projekata toga tipa.”rekao je Abramović.

Ispred Grada Požege članove Skupštine pozdravio je gradonačelnik Darko Puljašić.”Grad Požega je ove godine u svojem proračunu izdvojio više sredstava za potrebe sporta jer smatram da moramo održavati razinu kvalitete i raditi na dodatnom poboljšanju uvjeta za naše sportaše. Apeliram na vas kada su mladi u pitanju i volio bih kada bi u vašem klubovima bilo što više mladih, da djecu uključujete u različite discipline, bez obzira kojim se sportom bavili. Posebno bih pohvalio kuglače jer se nakon mnogo godina pojavila mlada ekipa koja želi vježbati. Mnogo je uspjeha i u drugim disciplinama i na tome vam svima čestitam,” rekao je gradonačelnik Puljašić, dodavši kako je osnivanjem Javne ustanove Sportskih objekti Požega uvelike olakšan rad klubovima, kao i plaćanjem kotizacija, sudaca i prijevoza.

Cilj Saveza je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju športa na području grada Požege, poticanju vrhunskog športskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih športskih dometa, razvitku športskih aktivnosti djece i mladeži, te športsko-rekreacijskih aktivnosti građana i invalidnih osoba, promicanju odgojnih funkcija športa, fair playa, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje športom, širenje olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.

“Znanost je u više svojih oblasti dokazala da je bavljenje športom potrebno i korisno za zdravlje i življenje, te smo dužni bavljenje športom omogućiti svakom građaninu i djetetu. Za tu realizaciju stvarat ćemo uvjete u našem gradu, da svi u športu i športskoj rekreaciji mogu ostvariti svoja prava i obveze. Da se to ostvari moramo imati kvalitetne športske objekte, te organizirati kvalitetan obrazovan stručni kadar. Savez uz punu podršku Gradskog vijeća treba dati punu podršku realizaciji programa i iz Gradskog proračuna izdvojiti potrebna financijska sredstva, kao i u suradnji s udrugama prikupiti sredstva od sponzora. Za rad s mladeži moraju se osigurati sredstva iz Gradskog proračuna u okviru mogućnosti Grada i gospodarstva,”rekao je Željko Mitrović, tajnik Požeškog sportskog saveza, predstavljajući program rada za iduću godinu.

Kada je u pitanju financijski plan, za rad Saveza predviđeno je 4.123.125,88 kuna od čega sredstva iz proračuna Grada Požege u iznosu od 3.148.707,28 kuna, 95.000,00 kuna vlastitih sredstava, 809.418,60 kuna Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te 70.000,00 kuna iz programa HOO Aktivna športska zajednica.

IZVOR: www.pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn