POŽEŠKI ŠPORTSKI SAVEZ – Održana izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

Datum objave: 27. 5. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U SD Tomislav Pirc dana 26. svibnja održana je Skupština Požeškog sportskog saveza na kojoj se našlo 18 točaka dnevnog reda. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je pozdravio sve nazočne sportske djelatnike, njih 56 delegata koji su se odazvali sjednici, od ukupno 73 udruge članice Saveza.

Nakon što je izabrano radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar i ovjerovitelji zapisnika usvojeno je izvješće verifikacijske komisije te verificirano 19 zamjenskih članova Skupštine.
Ispred Grada Požege članove Skupštine na početku je pozdravio gradonačelnik Darko Puljašić.”U posljednjih sedam godina napravili smo značajan pomak za požeški sport, no najviše u infrastrukturnom dijelu. Rekonstruirali smo brojne objekte, uredili sportske terene, međutim nisam zadovoljan rezultatima jer mi se čini da su oni na najnižem nivou u zadnjih petnaestak godina. Imamo tri kluba koja se natječu u 1. ligi što je jako malo u odnosu na to koliko ulažemo u sport. Smatram da vi možete na to utjecati i volio bih da, uz nastavak ulaganja u objekte, požeški sport bude na onom nivou na kojemu je nekada bio i po kojem je grad Požega nadaleko poznat. Očekivao sam puno više prvaka i vrhunskih sportaša s obzirom da više nema problema oko plaćanja kotizacija, sudaca, prijevoza, oko organizacije rada u sportskim objektima. Grad Požega će i dalje biti sponzor svih onih natjecanja na kojima ima puno djece, a vas molim da s njima radite, da ih potičete, animirate, odgajate jer oni upravo u svojim trenerima vide uzor i to im daje dodatnu motivaciju. Do rujna ćemo imati završenu još jednu sportsku dvoranu, dok u 2021. godini planiramo započeti izgradnju sportske dvorane OŠ Antuna Kanižlića što bi također trebao biti dodatni poticaj za razvoj sporta u našem gradu,”poručio je gradonačelnik Puljašić.

Usvojena su financijsko izvješće za 2019. godinu te financijski plan za 2020. godinu u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna prije rebalansa, od kojih čak 3,7 milijuna kuna dolazi iz proračuna Grada Požege. Na novi četverogodišnji mandat potvrđen je jednoglasno dosadašnji glavni tajnik Željko Mitrović koji se zahvalio delegatima na novom izboru i povjerenju. Nakon što je dosadašnji potpredsjednik Saveza Vlado Drkulec podnio ostavku na sve funckiju, na mjesto člana Izvršnog odbora izabran je Ivan Penava (Teniski klub Požega), a za potpredsjednika Darko Zovko (Kuglački klub Nove nade).

Požeški športski savez, uz partnere Grad Požegu i Športski klub Croatiu, u 2019. godini proveo je projekt pod nazivom „Zajedno u športu“, čiji je cilj bio poboljšati pristup i sudjelovanje u športskim sadržajima za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je bila 809.418,60kn. Glavne projektne aktivnosti bili su tjelovježba, boćanje, kuglanje, pikado i plivanje. U projektu je sudjelovalo preko 70 osoba s invaliditetom i djece s posebnim potrebama.

IZVOR:pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn