POŽEŠKI ŠPORTSKI SAVEZ – 2,8 milijuna kuna težak proračun za sportaše u 2018. godini

Datum objave: 22. 11. 2017. | Kategorija: Sport

DSC00012

POŽEGA – Redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza održana je sinoć u prostorijama Obrtničkog doma u Požegi. Na dnevnom redu bilo je jedanaest točaka, a na sjednicu se odazvalo 52 delegata iz 73 udruge. Program rada i financijski plan za 2018. je usvojen sa tri glasa protiv i jednim suzdržanim. Proračun Požeškog športskog saveza za 2018. iznosi 2.786.686,52 kune.

Od toga je za rad sportskih udruga predviđeno 1.717.000 kuna. Za udruge sportaša s invaliditetom planirano je 90.000 kuna, za sportske priredbe 120.000 kuna, stipendije vrhunskim sportašima 70.000 kuna, za sufinanciranje rada trenera 100.000 kuna, za zajedničke programe sporta 140.000 kuna, i za rad Saveza 389.686,52 kune. Kroz programe Hrvatskog olimpijskog odbora planira se dobiti još 150.000 kuna.

Skupština je na početku svog rada donijela odluku o prijemu u članstvo jedne nove udruge. To je Sportska udruga „Croatia“ koja je primljena u Požeški športski savez sa jednim glasom protiv. Do ove sjednice Savez je imao 73 udruge, a nakon prijema nove članice Požeški športski savez ima 74 udruge koje su različito organizirane i natječu se u različitim ligama i oblicima natjecanja. Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je u svom izvješću rekao da je Izvršni odbor održavao redovne sastanke na kojima je rješavana tekuća problematika. Zahvalio se članovima Izvršnog odbora koji su redovno dolazili na sjednice.

N

“Savez je bio uključen u program Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivna sportska zajednica“ preko kojeg je nabavljena moderna perilica i sušilica vrijednosti 120.000 kuna za potrebe NK Slavonije i dvoranskih klubova. Perilica i sušilica je smještena na Stadionu Slavonije. Iako je bio dogovoreno da prijevoz opreme od Sportske dvorane Tomislav Pirc do Slavonije i vraćanje iste obavljaju djelatnici Javne ustanove Sportski objekti to su radili djelatnici Saveza. Kroz drugi program HOO „Od sportske škole do olimpijskih igara“ Košarkaški klub Požega je dobio 50.000 kuna za sportsku opremu. KK Požega je kroz ovu akciju uzeo dosta pomagala (čunjevi, markeri, ljestve, ormari za lopte…) koja su postavljena u dvoranu pa služe svim korisnicima”, u svom je govoru rekao predsjednik Abramović.

Istakao je da je 27 udruga članica Saveza pismeno izrazilo svoje nezadovoljstvo radom Javne ustanove Sportski objekti Požega. Pozvao je udruge da dostavljaju u Savez svoje sportske rezultate kako bi mogli biti objavljeni na službenoj stranici Saveza. Prijedloge programa rada i financijskog plana za 2018. iznio je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović. Iznio je program rada Saveza i naglasio je da su trenutačno u Požegi najpotrebniji treneri u atletici i borilačkim sportovima.

NN

“Način financiranja sporta u Gradu Požegi podmirenjem osnovnih troškova odnosno prijevoza i troškova natjecanja pomogao je da posljednjih nekoliko godina sport preživi. Sad bi trebalo pronaći sredstva da sport u Požegi krene napredovati. Tu bi se država trebala više uključiti u financiranje lokalnog sporta preko Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg ureda za sport. Država je lokalni sport prepustila lokalnoj upravi i volonterima u klubovima kojih je sve manje. Profesori kineziologije trebali bi se više uključiti u rad udruga”, između ostalog rekao je Mitrović.
Nakon toga su u raspravi o programu rada i financijskom planu su sudjelovali Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega), Krešimir Pavelić (Gimnastičko društvo Sokol), Irenka Milobara (Judo klub Judokan), Zdenko Oroz (Karate do klub Požega), Drago Adžić (NK Croatia Mihaljevci), Boro Marković (Športsko ribolovno društvo Požega) i Zlatko Jaroš (Moto klub Požega Promet).

Ispred Grada Požege skupštinare je pozdravio Igor Krizmanić, dopredsjednik Gradskog vijeća i član Izvršnog odbora PŠS-a koji je i povjerenik gradonačelnika Darka Puljašića za sportske udruge. Rekao je da će Grad Požega uložiti sredstva u sport ali i da se očekuje da sportaši opravdaju uloženo.

TEKST: Bojan Miščević     FOTO: B. Miščević

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn