POŽEŠKI RIFFOVI – Žestoki riffovi Požežana u subotu

Datum objave: 06. 3. 2019. | Kategorija: Scena

POŽEGA – U sklopu Dana grada Požege, 9. ožujka u Tom klubu održat će se koncert požeških rock glazbenika. Koncert organizira udruga KAMP, ulaz je besplatan, a pokrovitelj manifestacije je TZ Grada Požege i Ministarstvo kulture RH s kojima KAMP surađuje više od deset godina.

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u našoj zajednici, uz zabavu, opuštanje i druženje. Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas.

Budući da se koncert održava u sklopu Dana Grada Požege, odlična je prilika da se tom prigodom prezentiraju i vrijednosti požeških rock glazbenika, svima i to besplatno jer se ulaznica za koncert ne naplaćuje. Pokrovitelj manifestacije je TZ Grada Požege i Ministarstvo kulture RH s kojima udruga KAMP uspješno surađuje više od 10 godina.

Kratak pregled ovogodišnjih bendova:

DEFIANT
Još uvijek aktivni, još uvijek žestoki. Požeški blackened death metalci se ne predaju. Nastali su 2005. godine i do tada su izdali nekoliko albuma, te odradili stotine koncerata od kojih posebno ističemo nekoliko europskih turneja. Prošle godine, Defiant je izdao novi album imena Insurresction Icon koji je izašao za španjolsku izdavačku kuću Art Gates Records. Nismo ih dugo gledali uživo na domaćem terenu pa je gostovanje na Riffovima izvrsna prilika da to popravimo, a ujedno ćemo čuti i nove pjesme Defianta sa zadnjeg albuma te upoznati njihovu najnoviju postavu.

DETMEĆ
I evo ih opet, po prvi put na riffovima, po treći put u Požegi od svog nastanka. Bend rado slušan i viđen na ovim prostorima, a tek su nastali 🙂 Detmeć​ je požeški rap-rock band osnovan u Zagrebu 2017. godine. Članovi benda nekada su bili sastavni dio požeške rock scene u bendovima poput We Come One, Krater i Out of Order. Svoje iskustvo iz svijeta alternativne glazbe prenijeli su u Detmeć što je rezultiralo stihovima koji progovaraju o sistemu, međuljudskim odnosima, urušenim sustavima vrijednosti ali i zajebanciji. Podebljani masnim riffovima, elektronikom i glazbom koja tjera na banganje, fokus stavljaju na autorsko djelovanje. Iza sebe imaju dva singla, “Dijelimo se” i “Mnogo jak”, s nadolazećeg albuma koji se očekuje ove godine. Nakon 2 iznimno uspješna koncerta u Požegi, Detmeć se vraća s još novog materijala, promocijom trećeg singla i garantira nabrijani tulum. Čekamo ih.

ALDUMAŠ
Još jedni požežani koji nisu dugo nastupali na domaćem terenu i koji će ovogodišnje riffove obogatiti svojim nastupom. Aldumaš je slavonski rock’n’roll bend nastao 2009. godine u Požegi, prvenstveno iz ljubavi prema rock’n’roll-u. Prva demo snimka urađena je 2010. godine da bi 2013. godine snimili album Nadničari za kojeg su snimili i dva video spota. Nakon duže stanke uzrokovane što obiteljskim, a što inim problemima, Aldumaš nastavlja gdje su stali i snimaju nove stvari koje su u završnoj obradi. Neke nove pjesme se već mogu naći na internetu. Kroz pjesme Aldumaša protežu se priče o životu, o narodu i starim slavonskim običajima a sve je to zapakirano s dobrom rock and roll glazbenom pozadinom.

TEKST: Press       FOTO: Požeški riffovi

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn