POŽEŠKI RIFFOVI vol. 11 – Tradicionalna prezentacija rock glazbenika u sklopu Dana grada

Datum objave: 11. 3. 2020. | Kategorija: Scena

POŽEGA – U sklopu Dana grada Požege, 13. ožujka 2020 godine održat će se tradicionalna glazbena manifestacija “Požeški Riffovi”. Pokrovitelj manifestacije je TZ Grada Požege i Ministarstvo kulture RH s kojima udruga KAMP kao organizator ovog i drugih projekta uspješno surađuje više od 10 godina.

Požeški Riffovi su manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u lokalnoj zajednici, uz zabavu i druženje. Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas.

Budući da se koncert održava u sklopu Dana grada Požege, odlična je prilika da se tom prigodom prezentiraju i vrijednosti požeških rock glazbenika, svima i to besplatno jer se ulaznica za koncert ne naplaćuje. Pokrovitelj manifestacije je TZ Grada Požege i Ministarstvo kulture RH s kojima udruga KAMP uspješno surađuje više od 10 godina.

Ove godine nastupi će bendovi Disbaja, Dem džem i Alaska.

DISBAJA
Zaglušujući jahači apokalipse koji jednako vole hardcore punk koliko i metal. Ponovno s vama u prezentaciji brzih riffova i još opakih urlika. Sviraju sasvim nove stvari posve ogoljene trendova. Punk kakav se svirao nekad. Bend je smješten u Zagrebu ali su pola članova dakako Požežani. Rado ih slušamo i gledamo u Požegi.

DEM DŽEM
Novitet na Riffovima. Poznata požeška ekipa se okupila doslovno prije nekoliko dana i složila projekt koji će otvoriti Požeške Riffove. Sviraju eksperimentalni psihodelični rock, na način da se prime instrumenata i improviziraju dok ne stanu. Zvuči izazovno, kako za projekt, tako i za publiku.

ALASKA
Alaska je instrumentalni trio koji dolazi iz Zagreba (iako je ukupni broj Zagrepčana u bendu 0, a basista je rođeni Požežanin). Žanrovski su definirani kao psychedelic precision rock, a ako Vam nije najjasnije što je to, recimo samo da sviraju žestoko, psihodelično, glasno i asimetrično. Repertoar koji će svirati u sklopu Požeških riffova nije još nikada provjeren pred publikom pa ovaj nastup možete smatrati premijerom (iz Vaše perspektive) ili testom (iz perspektive benda). Budući da im je ovo prvi nastup u ovoj postavi (Matija Ratko – gitara, Damir Štefinovec – bubnjevi, Nikola Mustapić – bass) i s ovom glazbom, ne možete na internetima niti čuti niti vidjeti tko su i što su. Možete nam samo vjerovati na riječ da će biti dobro i žestoko, pa dođite i provjerite.

TEKST: S. P.       FOTO: Požeški Riffovi

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn