POŽEŠKI RIFFOVI – Dolaze žestoki veterani urbane glazbene scene!

Datum objave: 07. 3. 2017. | Kategorija: Scena

plakat-riffovi-SRA3

POŽEGA – U sklopu programa  obilježavanja Dana grada Požege i ove godine održat će se Požeški Riffovi, jedinstvena manifestacija organizirana s ciljem prezentacije neafirmiranih ili afirmiranih požeških umjetnika zaljubljenih u rock, hard rock, metal ili punk riffove, ali i s ciljem upoznavanja svih građana s glazbenom scenom u zajednici, uz zabavu i druženje.Organizator Požeških Riffova je Udruga KAMP, a ova jedinstvena urbana manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva Kulture RH i Turističke zajednice Grada Požege. Ulaz je besplatan.

Riffovi jednom godišnje prezentiraju sve mlade i stare požeške glazbenike koji zajedno s posjetiteljima sudjeluju u razvijanju požeške rock scene čiji se počeci spominju još u 60-ima, a čiji odjek živi još i danas. Ovogodišnje izdanje Riffova na scenu dovodi iskušane veterane urbane glazbe – VRANE, AMEN, NUCLEAR ALTAR i kultni MARRIED BODY.

MARRIED BODY – Požega je oduvijek je bila jako rock i punkersko uporište ali nitko nije mogao očekivati da se u zlatnoj požeškoj dolini može izroditi i ovako opak i unikatan band kakav je bio Married Body. Band je nastao 1989. godine. Tadašnji članovi Jura – glas, Đuro – gitara, Pavka – bubanj i Renato – bas bili su uigrana i svirački nabrušena ekipa koja najbolje funkcionira na live nastupima gdje su potpuno izgarali na stageu i bez zadrške rušili sve pred sobom. Izrazito jak i kompaktan zvuk, divlja, neukrotiva gitara, moćna ritam sekcija i na kraju dobre pjesme činili su njihov neobuzdani noise–rock, u to vrijeme, zasigurno barem jednako vrijednim onome sastava poput Killdozer, Rapeman, Scratch Acid, s kojima su ih neki usporedili. Životne okolnosti promijenile su ponešto koncepciju a i sastav banda, no nisu promijenile žestinu i neukrotivost zvuka i dalje iznimno novog i svježeg na ovim prostorima. Married Body danas čine: Dražen Heraković “Đuro”-gitara,vocal Renato Pok “Fudo”- bass gitara Dario Pavković “Pavka” – bubanj Hrvoje Mikolčević “Mika”- gitara.

1488445880married-body

AMEN – Band Amen je nastao krajem 80-ih godina. Osnovali su ga Miro i Dejan. Od početka je to bio deathrash koji se vremenom mijenjao i modernizirao. U bendu su se u tom periodu nekoliko puta mijenjale postave članova. Band je aktivno svirao do 1998. gdje je snimio par demo albuma i odradio dosta live nastupa s poznatim i manje poznatim bendovima. Onda slijedi pauza do 2008. godine kada se dogodio re-union Amena u postavi Miro – vokal i gitara, Dejan – gitara, Dacho – bass i MikaJr. – bubanj. Od tada je Amen snimio nekoliko albuma; 2011 – Repent, 2013 – Alpha & Omega i zadnji od prošle godine, 2016 – Ad Benedictum. Amen i dalje nastavlja u deathrash metal stilu.

NUCLEAR ALTAR – Nuclear Altar je Požeški dark hardcore metal punk bend nastao 2011. godine. U prvoj postavi je snimio “Blessed Ruins”, album koji je izdan kao kazeta s HellBack. U toj postavi je svirao na zatvaranju Evergreena, Bajkerijadu u Požegi i posljednji Dirty Old Fest u Velikoj. Sa nešto izmijenjenom postavom malo mijenja i zvuk, predstavljajući ga i u Zagrebu kao podrška na re-union nastupu benda Totalni Promašaj. Nakon zastoja, nastavlja u sadašnjoj, opet nešto izmijenjenoj postavi, koju trenutno čine članovi bendova Fight Back, Dislike, Nonsense, HellBack, Senseless, Bad Justice, Soter, Gruuthaagy, etc… Jak utjecaj starog hc/punk zvuka poput Discharge, ranog extreme metala poput Hellhammer i slično, te devedesete Požeški metal punk underground, to je ono što predstavlja Nuclear Altar.

nuclear-altar

VRANE – Vrane su hard & heavy rock bend koji postoji nešto više od dvadeset godina. Nastupali su na nebrojenim moto susretima, rock festivalima, koncertima dobrobitne i humanitarne namjene, te klubovima po cijeloj Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Austriji. Do sada su izdali šest albuma, a napravljeni su i brojni profi i amaterski video spotovi. Bend je poznat i po izvedbama obrada (Metallica, Ozzy, Motorhead, Cult…) Vrane su Marko Pavičić na vokalu, Željko Mekić Delić na gitari, Gojko Novak na gitari, Mislav Gojo na basu, te Leonardo Marković na bubnjevima.

TEKST: S. P./ Riffovi      FOTO: Riffovi

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn