POŽEŠKI HDZ NAKON IZBORA – Darko Puljašić: Dobri rezultati su poticaj, ali i odgovornost – dižemo ljestvicu još više!

Datum objave: 26. 9. 2016. | Kategorija: Razgovori

dsc04050

POŽEGA – “Neodlazak u Sabor? Nema veze! Važno je da je HDZ pobjedio, da radimo i idemo naprijed. Mi smo mladi tim, ekipa koja radi zajedno. To je ono što sam govorio i nakon mog izbora na mjesto predsjednika Gradskog odbora – ništa se posebno nije promijenilo, svi smo mi dugi niz godina u tom vrhu stranke, samo smo malo ispremještali mjesta i očito- dobro smo to napravili. Rezultati su to pokazali. Ljestvica je visoko, doista, dižemo je još više i ovi rezultati  idu u tom smjeru da ćemo mi do 19. svibnja nagodinu dobiti u prvom krugu i gradonačelnika i vijeće,” kaže Darko Puljašić.

Sad se već može podvući crta izborni rezultati  za HDZ su odlični, posebice Vaši?
HDZ je u gradu Požegi, u Požeško-slavonskoj županiji i petoj izbornoj jedinici polučila najbolji rezultat u Republici Hrvatskoj. Meni je drago što je grad Požega i gradski HDZ uspio doprinijeti toj pobjedi, imamo izvrstan rezultat, najbolji u zadnjih 20-tak godina. Smatramo da je to jedno osvježenje, jedan novi rad, novi pristup, i smatramo da je s novim predsjednikom HDZ-a unesen jedan moderni način funkcioniranja, normalniji način pristupa građana koji nas mogu što prije, što jednostavnije prihvatiti, razumjeti i vidjeti da je HDZ stranka koja doista vjerodostojno nudi boljitak i budućnost. Prestali smo pričati o prošlosti.

U Sabor niste ušli, no rezultat koji ste postigli laskav je, ali visoko je podigao ljestvicu Vaše odgovornosti kao čelnika požeškog HDZ-a i kao čovjeka od kojeg se očekuje puno na lokalnim izborima?
Da, ja sam zahvalan, i ovim putem evo zahvaljujem svim mojim biračima, sugrađanima, onima koji su osim HDZ-a svoj preferencijalni glas dali i meni, upravo iz vjere kako mogu postići puno, kako mogu pomoći Požegi i Požeštini s drugim kandidatom HDZ-a da što brže, što lakše dolazimo do nekih ključnih rješenja za našu zajednicu. U pravu ste, visoko je podignuta ljestvica, ugodno sam iznenađen. Ali naravno to je i odmah odgovornost koja potiče i nadahnjuje. Neodlazak u Sabor? Nema veze! Već sam rekao i u prijašnjim istupima, važno je da je HDZ pobijedio, važno je da mi radimo i idemo naprijed, ima za mene vremena, bit će i to!

Kakvi su planovi u narednim mjesecima, pretpostavljam da ima dosta posla i u stranci?
Ima, u stranci uvijek ima posla. Tko želi raditi, posla uvijek ima. Malo ćemo se pregrupirati, sjesti, proanalizirati, vidjeti gdje smo napravili dobre pomake, a gdje kasnimo. Evo, ovim putem uistinu zahvaljujem svim članovima HDZ-a posebice predsjednicima temeljnih ogranaka, kolegama iz Gradskog odbora koji su na terenu odradili “lavovski posao” i to se vidi iz rezultata – HDZ je pobijedio u Babinom viru, HDZ je pobijedio u Centru, u Garevici i tamo gdje je nekada bilo nezamislivo za ovu opciju ostvariti pozitivnije rezultate. Na nekim mjestima razlika se toliko smanjila da je to zapravo nevjerojatno, mislim tu primjerice na Tekiju gdje je  kolega napravio sa svojim timom izvrstan posao. Mi smo mladi tim, ekipa ljudi koji rade zajedno. To je ono što sam govorio i nakon mog izbora na mjesto predsjednika Gradskog odbora – ništa se  posebno nije promijenilo, svi smo mi dugi niz godina u tom vrhu stranke, zajedno radimo, samo smo malo ispremještali mjesta i očito – dobro smo to napravili. Rezultati su to pokazali. Ono što smo već rekli, ljestvica je visoko, doista, dižemo je još više i ovi rezultati  idu u tom smjeru da ćemo mi do 19. svibnja nagodinu dobiti u prvom krugu i gradonačelnika i vijeće.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn