POŽEŠKI DJEČACI 2018 – Ljubitelje rukometa očekuje najjači turnir u 14 godina postojanja

Datum objave: 02. 4. 2018. | Kategorija: Sport

turnir veliki

POŽEGA -Četrnaesti po redu rukometni turnir Požeški dječaci održat će se ove godine 7. i 8. travnja. Već tradicionalni, rukometni turnir za kategoriju Dječaci A, ove godine obuhvaća igrače rođene 2004. godine i mlađe. Otac ideje i organizator od prvog dana, požeški sportski i rukometni stručnjak, Hrvoje Jurković ispričao je više o samom događaju koji će ove godine biti vjerojatno i najjači turnir svih ovih godina.

“Ovo je jedan od većih turnira u ovih 14 godina i prava kruna višegodišnjeg truda i napora koje smo ulagali da privučemo rukometnu mladost u Požegu. Imamo 17 ekipa, a kvalitativno će ove godine sigurno biti najjači jer će po prvi puta sudjelovati Rukometni klub PPD Zagreb s dvije ekipe mladih rukometaša. Također, ove godine će sudjelovati i gosti, prvak Austrije u svojoj kategoriji.  Od ostalih ću nabrojiti samo neke: Umag, Bjelovar, Čakovec, Ivanićgrad, Nexe, Osijek itd. Djeca će utakmice odigravati dva dana, a ove  godine,  zbog velikog broja ekipa, prvi dan turnira utakmice će se igrati i u Pleternici, u dvorani osnovne škole,” rekao je Hrvoje Jurković.

jura

Jurković dodaje kako je organizacija turnira veliki posao, ali se isplati zbog djece koja tako mogu osjetiti čari natjecanja, pobjede i poraza. “Rad s mladima je vrlo važan, to je budućnost rukometa. I naš projekt revitalizacije rukometa u suradnji s Požeško-slavonskom županijom ide već drugu sezonu i ostvarujemo vrlo dobre rezultate i u Požegi, i u Pleternici te drugim mjestima. U Pleternici primjerice, imamo 50-tak klinaca koji aktivno sudjeluju u školi rukometa, a evo možemo se pohvaliti i kako je među djevojčicama puno uspjeha pa je Ema Vidmar dobila poziv za rukometni klub u Slavonski Brod koji idu na državno prvenstvo. I to, uz ovaj turnir Požeški dječaci, jedan od načina popularizacije rukometa na ovim prostorima,” rekao je Jurković.  Ulaz na sve utakmice turnira “Požeški dječaci” je slobodan.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn