POŽEŠKI DJEČACI 2016 – RK Bjelovar pobjednici, Bjelovarčanin Ivan Dozan najbolji igrač turnira

Datum objave: 25. 3. 2016. | Kategorija: Sport

11

POŽEGA – Na 12. Rukometnom turniru “Požeški dječaci 2016” koji je održan u organizaciji Športskog društva Lopta i rukometnog kluba Požega  prvo mjesto osvojili su dječaci RK Bjelovar, drugo mjesto pripalo je ekipi RK Osijek, a treće mladim Vinkovčanima iz RK Spačva. Najbolji strijelac turnira je Šimun Banović iz Požege, najbolji golman je Dino Hećimović iz Osijeka, a najbolji igrač je Ivan Dozan iz Bjelovara.

Na turniru je nastupilo oko 250 igrača rođenih 2002 godine i mlađi iz 13 klubova koji su se u Požegi okupili iz različitih krajeva Hrvatske. Mladi Požežani svrstali su se na peto mjesto iza rukometaša Siska i ispred Đakovčana, no kako je rečeno na turniru, važnije od rezultata je sportsko druženje, razmijena iskustva i radost igre. “Bio je to super kvalitetan turnir, rukometna kvaliteta odlična, sve je čista petica – bez ozljeda, bez problema, nitko se ne žali, sportsko ponašanje na zavidnoj razini, u satnici vrhunski odrađeno, jednostavno, vrlo sam zadovoljan,” rekao nam je organizator turnira Hrvoje Jurković Jura.

DSC04268

A da požeška rukometna legenda Jura ima razloga za ponos i zadovoljstvo, potvrdio je i regionalni suradnik Hrvatskog rukometnog saveza – regije Istok, Hrvoje Privšek iz Osijeka. “Ovdje sam deset od ukupno 12 godina i ovo je još jedan u nizu izvrsnih turnira Požeški dječaci. Nagodinu gledamo godišta 2004, 2005 i interesantno je vidjeti kako se naša djeca u Slavoniji i Baranji razvijaju. Prošle godine smo imali neke druge goste, ove godine druge, znači Požeki dječaci ispunjavaju svrhu. Svake godine  osim slavonsko-baranjskih dječaka vidimo i dječake iz drugih krajeva Hrvatske i to je bit, da se naša djeca nađu, druže odigraju utakmice. Ovdje je najmanje važan rezultat. Bitno je druženje, prijateljstvo i na terenu i van terena, jedno sportsko ponašanje. Ovdje je bit sporta, uvijek će netko pobijediti ali bitno je boriti se, trenirati svakodnevno. Djeca su u sportu, nisu na ulici, nisu u doticaju s porocima a to je bit sporta pa tako i rukometa,” rekao je Privšek.

n

Bez Jure to ne bi bilo moguće, dodaje. “Neću hvaliti Juru, s njim sam odrastao, Jura je jedan od  nas entuzijasta i da nema Jure – nema rukometa u Požegi, da nema Jure – nema Požeških dječaka, tako da dok je Jure bit će Požeških dječaka i bit će rukometa u Požegi. A ako ga je bilo ovih 12 godina, mislim da će ga biti još bar 30, 40 godina,” zaključio je Privšek.

TEKST: S. Pok    FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn