POŽEŠKE MAŽORETKINJE – Mažoret revija i predstavljanje vrhunskih postignuća

Datum objave: 27. 5. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi, pod pokroviteljstvom Grada Požege, održana je Mažoret revija na kojoj su izvrsne rezultate ostvarene kroz proteklo razdoblje predstavile Požeške mažoretkinje, mažoretkinje grada Pleternice te Plesni studio Marine Mihelčić.

Ove godine Požeške mažoretkinje obilježavaju 25. obljetnicu, a Twirling Požega 20. obljetnicu. Svake godine odlaze na brojna državna, europska i svjetska natjecanja osvajajući pehare i prestižne rezultate, no požeška javnost samo u posebnim prigodama uživa u njihovom umijeću. Ova Revija koju su s oduševljenjem pratila brojni učenici požeških osnovnih škola, jedna je od takvih – posebnih prigoda, rekla nam je Marina Mihelčić.

” Uz to što nam je potrebna velika dvorana, teško je pronaći i dovoljno vremena za ovakvu manifestaciju. No, ovaj puta smo zamolili požeškog gradonačelnika da nam otvori mogućnost kako bi pokazali s čim smo to osvojili devet zlatnih medalja, s čim idemo u Francusku na Svjetsko prvenstvo te s čim idemo na Europsko prvenstvo. Ovo je početak slavljena naši 25 godina. Nadam se sam kako će djeca vidjeti nešto lijepo, a možda netko sutra odluči i pridružiti nam se kako bi mažoretkinje opstale i bile zauvijek dio identiteta našeg prekrasnog grada,” rekla je Marina Mihelčić.

Mažoretkinjama je čestitao gradonačelnik Darko Puljašić najavljujući kako će Požega 2021 biti domaćin Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu, upravo zahvaljujući njihovom trudu, medaljama i postignućima.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn