POŽEŠKA “ŠOKAČKA RAPSODIJA” – Koncert požeških članova orkestra stotinu tamburaša

Datum objave: 25. 4. 2022. | Kategorija: Scena

POŽEGA – Tridesetak tamburaša koji su dio “Hrvatskog tamburaškog orkestra (100 tamburaša)” prenijeli su požeškoj publici najljepše skladbe i pjesme Šokačke rapsodije, izvedene na nedavno održanom koncertu „Šokačke rapsodije“ u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Uz Požežane pod ravnanjem Saše Botičkog, koji čine glavninu ovog požeškog dijela orkestra, pojačanje je stiglo iz Osijeka i Banja Luke. Nakon napornih višednevnih proba i samog koncerta, zasvirali su i zapjevali u Gradskom kazalištu i odužili se svojoj publici.

Nije bilo razloga sumnjati da će to biti ponajbolji tamburaši, koji osim što izvrsno sviraju, uz to i pjevaju, bilo kao solisti ili članovi zbora. Uz šokačke pjesme, pokazali su kako tambure mogu odsvirati klasiku ili evergrine pop i rocka. No, da zna pjevati pokazala je i publika, jer Požega je ipak grad tamburaškog festivala.

Koncert je bio humanitarnog karaktera. Dobrovoljni prilozi su se prikupljali za Udrugu roditelja, djece i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra „Mali princ“ Požega.

TEKST: B.S.T                       FOTO: B.S.T

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn