POŽEŠKA ROCK SCENA -Požeški rap-rock bend Detmeć premijerno predstavlja singl prvijenac „Dijelimo se”

Datum objave: 17. 8. 2018. | Kategorija: Scena

IMG_5683 (1)

POŽEGA – Požeški bend Detmeć premijerno predstavlja singl prvijenac „Dijelimo se”. Za  mix, master i produkciju „krivac” je Ante Akrap iz Hard Work studija, a za pjesmu je snimljen i video-spot kojeg je režirao Tvrtko Barišić Vidokk, dok je glavnu ulogu  preuzeo Mario Pilon.

„Dijelimo se” progovara o sustavnim podjelama u današnjem društvu. Idejno je začeta kao pjesma o poslijeratnim podjelama, ali se tema produbila na sve društvene, političke pa i osobno-emocionalne sfere. Takve podjele, nažalost, godinama dočekuju i oblikuju mlade generacije. Suštinu pjesme zrcali refren koji sarkastično prikazuje kako još uvijek vrijedi ona stara: „Zavadi pa vladaj.”

4

„Dugo smo razmišljali kojom se pjesmom predstaviti publici. Odluka je pala na „Dijelimo se”. Smatramo da upravo ta pjesma, koja je među našim žešćim ostvarenjima, predstavlja bend u punom sjaju. Dijelimo se otkriva spoj našeg instrumentalnog i verbalnog izričaja. Točnije, prikazuje sinergiju rocka i rapa, a poruka koju nosi ne može biti aktualnija vremenu i prostoru koji nas okružuju” – poručuju dečki iz benda. Detmeć već ove jeseni planira izbaciti drugi singl i spot te krenuti u jesensku klupsku turneju.

TEKST: S.P./ Detmeć     FOTO: Detmeć

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn