POŽEGA SPRINT O’SPRING 2019 – Natjecanje u orijentacijskom trčanju

Datum objave: 07. 4. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U Požegi se 6. i 7. travnja održava „Požega Sprint O’Spring 2019.“ natjecanje u orijentacijskom trčanju na području centra grada. Natjecanje se sastoji od 3 utrke i na svakoj sudjeluje gotovo 100 natjecatelja. Jučer je održana prva utrka koja je proglašena Prvenstvom Hrvatske u sprint štafeti, a danas se održavaju dvije utrke (Sprint kup Hrvatske i popratna sprint utrka).

Na jučerašnjem štafetnom prvenstvu sudjelovalo je gotovo 100 sudionika iz Hrvatske. Najbolji su bili timovi izOrijentacijskog kluba Japetić (Mirja Pavić, Matija Razum i Edi Ocvirk) koji su manje od 49 minuta pretrčali više od 11 km te iz Orijentacijskog kluba Kapela (Melissa Drobić i Majda Vidaković), svaki u zasebnoj kategoriji.

Danas se natjecanje nastavlja te će se održati dvije sprint utrke. Početak prve je u 9 sati, a druge je u 13 sati s područjaGimnazije Požega.Orijentacijsko trčanje je atraktivan sport u kojem natjecatelji po nepoznatom terenu uz pomoć karte i kompasa biraju put između zadanih kontrolnih točaka s ciljem da ih što brže prođu.

Natjecanja se najčešće provode u prirodi (šume, livade i slično) te u gradskim prostorima. Ovaj sport (eng. naziv „Orienteering“) je nastao u Švedskoj krajem 19. stoljeća te je još uvijek najpopularniji u skandinavskim zemljama dok u Hrvatskoj postoji već 60 godina. Današnje natjecanje organizirao je Orijentacijski klub “Ivan Merz” iz Zagreba uz podršku Grada Požege.

TEKST: S. P.      FOTO: OK I. Merz

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn