POWERLIFTING KLUB BODY ART POŽEGA – Sjajni rezultati na državnom prvenstvu u Zadru

Datum objave: 12. 12. 2016. | Kategorija: Sport

n-2

POŽEGA –  S petog državnog prvenstvo u powerliftingu i bench pressu koje je održano 10. i 11. prosinca u Zadru, članovi požeškog Powerlifting kluba Body Art vratili su se ovjenčani medaljama.

Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje. Sve tri discipline su održane u subotu i naši natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate: Patricia Januš druga u kategoriji Open do 63 kg i treća u apsolutnoj kategoriji (sve žene Open kategorija) Brigita Bakić prva u kat junori do 63 kg i prva u apsolutnoj kategoriji (sve juniorke) Karlo Čuljak drugi u kategoriji kadet do 74 kg i treći u apsolutnoj kat (svi kadeti).

img_1463

“Prvi dan natjecanja  bio je obilježen sjajnim dizanjima Brigite, koja je popravila sve tri discipline u odnosu na natjecanje u Šibeniku prije tri mjeseca: čučanj za 15 kg, bench za 15 kg i mrtvo dizanje za 10 kg. Na kraju je podignula 95 kg u čučnju, 75 kg u bench pressu i 140 kg u mrtvom dizanju. Patricia je hrabro odradila natjecanje iako se na samom početku natjecanja lakše ozljedila greškom spotera. Ipak i uz ozljedu je popravila svoja dizanja za 2 kg i osvojila 2 mjesto. Ogroman napredak je prikazao Karlo Čuljak koji je u čučnju popravo rezultat za 40 kg! U Šibeniku, prije samo 3 mjeseca, podigao je 135 kg, a danas 175 kg! Njegov napredak ga je doveo do srebra na državnom prvenstvu,” naglasio je trener Robert Međugorac.

Drugog dana natjecanja održano je bench press natjecanje i naši natjecatelji su sjajno odradili svoja dizanja: Paricia Januš prva u kategoriji Open do 63 kg, Brigita Bakić prva u kategoriji juniori do 63 kg i prva u apsolutnoj kategoriji, Darijo Marković prvi u kategoriji Open do 120 kg i Davor Januš prvi u kategoriji sportaš invalid do 93 kg. “Drugi dan je opet briljirala Brigita i nakon sjajne borbe za zlato s Andreom Petrek (podignula odličnih 72,5 kg) pobijedila s 75 kg! Drugi puta u dva dana je podignula tu kilažu i potvrdila dominaciju u juniorskoj kategoriji. Sjajan napredak i rezultat koji nam otvara vrata za nastup na Europskom prvenstvu u bench pressu za juniore koje će se održati u gradu Ylitornio u Finskoj od 9 do 13. kolovoza 2017. godine” rekao je Međugorac.

img_1520

Dodaje kako je organizacija državnog natjecanja u Zadru bila na visokoj razini.”Organizator PLK Behemot na čelu s Tomislavom Ivandićem, odradio je sjajan posao, za čistu desetku! To je potvrdio i gost natjecanja, čelni čovjek EPF-a (europski dio najjače powerlifting organizacije IPF-a Arnulf Wahlstrom. Bilo je to jedno izvrsno sportsko iskustvo, a sjajni rezultati pomogli su nam da, unatoč umoru, mirno doputujemo kući s hrpom medalja i pehara i velikim osmjehom na licu. PLK Body Art nakon ovog vikenda ima još 5 novih prvih mjesta s državnog prvenstva i još dva prva mjesta u apsolutnoj kategoriji (Brigita apsolutna prva juniorka u powerliftingu i apsolutna prva juniorka u bench pressu). Nakon ovoga slijed odmor, a početkom 2017. godine nove pripreme za novu sezonu natjecanja,” zaključio je trener PLK Body Art Robert Međugorac.

TEKST: S. P./ R. M.     FOTO:PLK Body Art

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn