POWERLIFTING KLUB BODY ART – Pet natjecatelja, pet državnih prvaka u bench pressu!

Datum objave: 11. 3. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Powerlifting klub Body Art nastupio je proteklog vikenda u Pitomači na državnom prvenstvu u powerliftingu i banch pressu. Pet požeških natjecatelja – Patricija Januš, Davor Januš, Antonio Miletić, Dario Marković i Marko Milinović ostvarili su vrhunski  rezultat i osvojili medalje.

Proteklog vikenda, 9. i 10. ožujka održano je državno prvenstvo u powerliftingu i bench press-u u Pitomači. Organizatori Hrvatski powerlifting savez i domaći klub Maksimum odradili su sjajan posao, a natjecalo se 117 natjecatelja, među kojima i petero Požežana. “Powerlifting klub Body Art ove godine je imao petero natjecatelja. Nažalost ozljede i viroze su nas malo brojčano prorjedile, ali je zato rezultat odličan. Pet natjecatelja, pet državnih prvaka u bench pressu! ” kaže trener PLK Body Art Robert Međugorac.

Patricija Januš se natjecanjima vratila godinu dana nakon ozljede i odmah ostvarila vrhunski rezultat. “Budući da oporavak još traje, odlučili smo da ne izlazi na powerlifting (tri discipline), već se koncentrira samo na nedjelju i bench press. Odluka je bila dobra i rezultirala je prvim mjestom u kategoriji i drugim u apsolutnoj kategoriji (sve žene open) s podignutih 65 kg. Davor Januš osvojio je prvo mjesto s podignutih 115 kg u kategoriji Masters II invalid, ali mogao je to biti i veći rezultat, samo da je koncentriranije pratio komande sudca, pa mu nije priznat uspješan pokušaj na 125 kg. Antonio Miletić je odradio težak vikend jer se natjecao u powerliftingu i bench press-u. U powerliftingu je osvojio drugo mjesto u kategoriji i druga mjesta u svakoj od disciplina. Nedjelja je ipak donjela zlato u bench press-u. Dario Marković ove godine puni 40 godina, tako da mu je ovo bio prvi nastup u Masters kategoriji. S podignutih 160 kg osvojio je svoje prvo Masters zlato u kategoriji. Marko Milinović se našao u situaciji da samo tri mjeseca nakon osvajanja brani svoju titilu državnog prvaka. I to je odradio odlično. Podignutih 182,5 kg potvrđuje njegov stalni napredak. Osim zlata u kategoriji, osvojio je i treće mjesto u apsolutnom poretku muškarci open,” izvjestio je trener Međugorac.

“Kao trenera, raduje me povratak natjecanjima Patricije, ali i ozbiljan pristup naših natjecatelja što je rezultiralo odličnim rezultatima. Nadam se da će nas na natjecanju u lipnju biti više, jer se još nekoliko natjecatelja sprema za svoje prvo natjecanje,” zaključio je Međugorac. Nakon napornog vikenda, slijedi kratki odmor, a zatim nove pripreme za natjecanje u lipnju.

TEKST: S. P./R. M.        FOTO: PLK Body Art

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn