POWERLIFTING KLUB BODY ART – Ovjenčani medaljama u Đurđevcu

Datum objave: 27. 6. 2016. | Kategorija: Sport

Đurđevac 2016.

POŽEGA – Proteklog vikedna u  organizaciji Hrvatskog powerlifting saveza (HPLS) u Đurđevcu je održano natjecanje u powerliftingu i bench po pravilima najjače međunarodne powerlifting federacije IPF. PLK BODY ART je imao 6 natjecatelja i natjecateljica koji su se kući vratili s pregršt medalja i pehara. S osvojena tri prva mjesta i tri druga mjesta ovo je jedno od najuspješnijih natjecanja za Požežane.

“Iako je sparno vrijeme negativno utjecalo na sve natjecatelje, naša ekipa se vraća punih ruku. 4 zlata i 3 srebra, uz još jedno zlato, 2 srebra i 1 bronca u apsolutnim kategorijama,” naglasio je zadovoljno trener Robert Međugorac. Patricia Januš (open do 63 kg), Brigita Bakić (juniori do 63 kg) i Ivan Del Vechio (kadet do 93 kg) osvojili su prvo mjesto u svojim kategorijama, svi powerlifting. Anita Majetić (open do 63 kg), Karlo Čuljak (kadet do 74 kg) i Darijo Marković (open do 105 kg) osvojili su drugo mjesto. Anita i Karlo u powerliftingu, a Darijo u bench press-u. Brigita se natjecala i u powerliftingu i u bench press-u i oba puta pobijedila s državnim rekordima. Svojim rezultatom u bench press-u (70 kg uspješno i neuspješni pokušaj na 75 kg, ali za malo) privukla je pažnju znalaca u powerliftingu. Tome treba dodati i jednu apsolutnu pobjedu (najbolja juniorka Brigita Bakić), dva apsolutna druga mjesta (2 u apsolutnoj open žene Patricia Januš i drugi u apsolutnoj kadeti Ivan Del Vechio) kao i državne rekorde Patricie Januš u bench press-u (70 kg) i mrtvom dizanju (125 kg) u svojoj težinskoj kategoriji žene open do 63 kg i Brigite Bakić u bench press-u (70 kg) u svojoj kategoriji juniori do 63 kg.

“Patricia, iako ozlijeđena, popravila je sva svoja dizanja i potvrdila svoju klasu. Njeni rezultati samo potvrđuju ono što svakodnevno vidim u fitnessu, veliki rad i disciplinu. Najveći napredak u odnosu na državno od prije 6 mjeseci ima Ivan Del Vechio, koji se sasvim zasluženo, odnio pobjedu u svojoj kategoriji, ali i drugo mjesto u kadetima apsolutno. Dovoljno je reći da je mrtvo dizanje na državnom bilo 180 kg, a sada u Đurđevcu, 6 mjeseci nakon državnog 220 kg! Napredak od punih 40 kg!” dodao je trener Međugorac, uz napomenu kako slijedi zaslužena ljetna pauz i zatim pripreme za Šibenik 24. rujna 2016.

TEKST: S.P     FOTO: PLK Body Art

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn