POVIJESNI USPJEH NOVOGRADIŠKIH „ŽOKICA“- Ženska odbojka je ponovno IN

Datum objave: 02. 4. 2015. | Kategorija: Sport

n

NOVA GRADIŠKA – Utakmicom u play offu 1.A hrvatske odbojkaške lige, novogradiške odbojkašice su, kažu stručnjaci, napravile svojevrsno sportsko čudo, odigravši  s, najvjerojatnije budućim državnim prvakinjama, ekipom „Marina Kaštela“ i uvrstivši se među 8 najuspješnijih nacionalnih ekipa. Tim su povodom, djevojke, njihovog trenera Damira Runjaša i predsjednika novogradiškog Sportskog saveza, Borislava Vidošića, primili gradonačelnik Željko Bigović i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti grada, Mihaela Đeraj.

Subotnjom utakmicom članice ženskog odbojkaškog  kluba Nova Gradiška oprostilesu se od sezone 2014./2015. porazom od 3-1 u 2.utakmici četvrtine finala play offa prvenstva Hrvatske. Od popularnih ŽOKICA bolje su bile djevojke iz ekipe Marina Kaštela. No, razloga za tugu nema, jer, lokalni je sport ovim rezultatom definitivno ušao u povijest. Osim toga, nakon dugog niza godina, ovo je prvi put da grad Nova Gradiška ima prvoligaša u loptačkom sportu. Karla Glasnović, Tiffany Blum,(djevojka iz američke države Iowa), Kristina Mijić, Marina Valentić, Lucija Dautović, Antonija Čeliković, Iva Papac, Andreja Tomašević, Helena Šimunović, Petra Banović, Martina Ivanišević, Lucija Kovač, Martina Matošević i Magdalena Jurčević, samo je dio sjajne ekipe kojoj je na uspjesima čestitao čelni čovjek grada, obećavši i značajniju financijsku pomoć klubu u nadolazećim sezonama, kao i pregovore s jakim sponzorima.

nn

Upravo su, uz talent i entuzijazam,  iznimna povezanost između djevojaka i trenera, kao i vrhunska navijačka atmosfera na utakmicama, kažu znalci, jedan od osnovnih razloga sjajnih uspjeha i rezultata novogradiških „Žokica“, koje, iako sve nisu Novogradiščanke,i klub i grad istinski doživljavaju kao svoje. Spomenimo i kako u ekipi uspješnih novogradiških odbojkašica igra i nekoliko Požežanki-Lucija Kovač,Iva Papac,Petra Banović i Karla Glasnović. Iako je posljednja utakmica završila porazom, ovo je za ŽOKICE; zasigurno, tek početak uspješne sportske priče u kojoj im želimo puno sreće i uspjeha!

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: S.Tarbuk

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn