POTVRĐENA IZVRSNOST – Leon Dokša iz PLK Body Art treću godinu zaredom najbolji kadet Hrvatske u powerliftingu

Datum objave: 14. 3. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Ovog vikenda 12. i 13.3.2022. u Virovitici je održano državno prvenstvo u powerliftingu i bench pressu. Za PLK Body Art nastupio je Leon Dokša u kategoriji sub-junior (kadet) i treću godinu za redom vratio se kući kao najbolji kadet Hrvatske.

Leon je podigao 225 kg u čučnju, 130 kg u potisku sa klupe (bench press) i 235 kg u mrtvom dizanju. To je total od 590 kg. Cilj nam je bio 600 kg, ali i ovi liftovi su bili dovoljni za zlato u kategoriji do 93 kg, kao i u apsolutnoj kategoriji. To je bolji total za 22,5 kg od prošlogodišnjeg državnog održanog prije 6 mjeseci, u 9 mjesecu 2021. godine.

“Rezultat bi bio i impresivniji da Leon nije imao virozu 20-tak dana prije natjecanja i 8 dana je preležao pod visokom temperaturom. To je, naravno, jako utjecalo na snagu i tijek priprema. natjecanje je odlično organizirano, sve je išlo po satnici i bilo je neizvjesno do samoga kraja. Uz novo naučene lekcije idemo u novu vansezonu i pripremu za nove sportske izazove,” naglasio je trener PLK Body Arta Robert Međugorac. “Na žalost, Darijo Marković nije nastupio jer je dobio virozu nekoliko dana prije državnog, a Tibor Banović nije nastupio jer ga spremamo za jesen. On treba više vremena za pripremu u juniorskoj konkurenciji, jer od ove godine više nije kadet,” dodao je trener.

TEKST: S. P./ R. M.            FOTO: PLK Body Art

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn