POTVRDA IZVRSNOSTI – Babić i Gucić iz KBK Borca Požega na prijemu kod predsjednika RH Zorana Milanovića

Datum objave: 22. 11. 2023. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Predsjednik Milanović primio 21. studenog studente osvajače medalja na Europskim sveučilišnim prvenstvima i Svjetskim sveučilišnim igrama. Među njima su bili i Matej Babić koji je osvojio srebro u disciplini Full Contact, te Franjo Gucić osvajač bronce u Point Fighting-u, kao i srebra u WT taekwondo-u.

Predsjednik RH Zoran Milanović primio je 21. studenog osvajače Europskih i Svjetskih sveučilišnih medalja u 2023. godini. Tom prilikom natjecatelji KBK Borca Požega, seniori Franjo Gucić i Matej Babić predstavljali su uz klub i Zagrebačko Sveučilište s obzirom da su osvojili srebro i broncu na Europskom prvenstvu proteklog ljeta “u bojama” sveučilišne reprezentacije. Podsjetimo, Matej Babić osvojio je srebro u disciplini Full Contact, dok je Franjo osvojio broncu u Point Fighting-u, kao i srebro u WT taekwondo-u. Prijem je organiziran s obzirom na veliki razvoj i rast studentskog (vrhunskog) sporta u proteklom periodu, što je predsjednik Milanović naglasio u svojem obraćanju.

Više od 430 studenata iz Hrvatske kroz dva mjeseca sudjelovalo je na čak 12 Europskih sveučilišnih prvenstava na kojima su ostvarili izvrsne rezultate s ukupno osvojenih 39 medalja. Dva Europska prvenstva održana su ove godine u Hrvatskoj – u Zagrebu i Splitu – čime su ova dva izrazito jaka centra sveučilišnog sporta nastavili tradiciju snažne emancipacije hrvatskog sveučilišnog sporta u međunarodnim okvirima, pri čemu je Sveučilište u Zagrebu i ove godine najuspješnije europsko sveučilište. U Kini je pak ovoga kolovoza održano 31. izdanje FISU Svjetskih sveučilišnih igara, poznatije kao Univerzijada, koje je okupilo 6500 sportaša iz 113 zemalja.

Osim predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza Harisa Pavletića i prorektorice Sveučilišta u Zagrebu Jasenke Ostojić na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su prodekan Veleučilišta „Edward Bernays“ Ivan Pakozdi, predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, Splitskog sveučilišnog saveza te natjecatelji, njihovi treneri i osvajači medalja.

TEKST: S. P.                    FOTO: Ured Predsjednika

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn