POTPORE ZA GOSPODARSTVO – Potpisano 24 ugovora ukupne vrijednosti 156 tisuća kuna

Datum objave: 21. 7. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U prostorijama Interpretacijskog centra Terra Panonica danas je održano potpisivanje ugovora o dodjeli potpore za ublažavanje negativnih posljedica na gospodarstvo uzrokovanih korona virusom (COVID-19) na području Grada Pleternice. Potpisano je 24 ugovora ukupne vrijednosti 156 tisuća kuna za očuvanje 80 radnih mjesta.

Grad Pleternica kao grad povoljnog poduzetničkog ozračja koji njeguje suradnju sa svojim poduzetnicima i gospodarstvenicima, nastoji sačuvati svako radno mjesto, posebice u kriznim situacijama. Stoga su danas potpisani ugovori upravu u svrhu očuvanja radnih mjesta kod poduzetnika i obrtnika čija je poslovna aktivnost narušena korona krizom.

Potpisano je 24 ugovora ukupne vrijednosti 150 tisuća kuna.”Svakom poduzetniku koji zapošljavana radnike i ima registrirano sjedište na području Grada isplatit će se nagrada za očuvanje radnih mjesta, po zaposlenom radniku. Podsjećamo da su osim ovih potpora, našim obrtnicima i poduzetnicima na raspolaganju i druge potpore iz Programa razvoja gospodarstva putem objavljenog javnog natječaja,” naglasila je direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež.

Na potpisivanju je, uz vlasnike poduzeća i obrta, bila i gradonačelnica Pleternice Marija Šarić sa zamjenikom Domagojem Katićem”U Programu razvoja gospodarstva osigurali smo sredstva, gdje naši poduzetnici mogu dobiti 1000, odnosno 3000 kuna ugostitelji, za svako radno mjesto koje je financirano od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Dakle, svi koji su dobili potporu HZZ zbog pada prometa, mogu dobiti od nas još dodatne naknade. Ukupno smo danas potpisali 24 ugovora, direktno smo tako pomogli 80 radnih mjesta na području Grada Pleternice sa 156 tisuća kuna,” naglasila je gradonačelnica Marija Šarić.

“To je jedna od mjera koje Grad Pleternica radi kako bi pomogli poduzetnicima ne samo u redovnom poslovanju već i kada se dogode krizna razdoblja poput ovog s korona virusom. Njima to možda i nisu tako značajna sredstva, ali kad pogledamo da smo pomogli 80 radnih mjesta, onda možemo biti zadovoljni i reći kako je to ipak jedna direktna pomoć gospodarstvu,” dodala je gradonačelnica.

Uz ovu mjeru, Grad Pleternica je raspisao i natječaj iz Programa razvoja gospodarstva, a poduzetnici se mogu prijaviti za nabavku strojeva, opreme, edukaciju, za sve potpore vezane uz ulaganje u Poduzetničku zonu – gradnju, opremanje, posebna mjera za poduzetnike početnike i slično. “To su mjere koje radimo zadnjih nekoliko godina. Ove godine smo išli i korak dalje, napravili smo on line prijave, kako bi olakšali i proceduru i smanjili papirologiju. Nastojimo da poduzetnicima što više olakšamo, da uz što jednostavniju proceduru dobiju sredstva koja će im pomoći i nadamo se, koja će potaknuti zapošljavanje na području grada Pleternice. To nam je konačni cilj.” zaključila je gradonačelnica Šarić.

TEKST: Sanja Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn